Foarte frumoasa lucrare de asfaltare de pe Calea Șagului, făcută anul trecut, n-a supraviețuit nici măcar primei ierni. Asta, deși n-am avut multă zăpadă, să poată fi dată vina pe materialele antiderapante. E plin de denivelări, crăpături și petice, iar în unele locuri sunt de-a dreptul gropi. Șoferii reclamă deja situația, deși de la primărie lucrurile nu se văd la fel.
Mai bine de trei luni a durat asfaltarea, în vara lui 2017, a Căii Șagului, una dintre cele mai circulate șosele din Timișoara. S-a stat multă vreme cu tronsoane întregi pe care asfaltul a fost frezat, dar, la final, rezultatul a fost unul care a mulțumit, cel puțin pentru moment, atât șoferii, cât și administrația locală. în luna septembrie 2017 s-au făcut marcajele și au fost montați „ochii de pisică”, iar conducerea PMT n-a ratat ocazia de a lăuda, de mai multe ori, calitatea lucrării. La finele lui octombrie s-au făcut primele peticeli, la intersecția cu Bd. Rebreanu. Apoi a fost pauză până imediat după Crăciun, când în aceeași porțiune a fost decopertată o nouă bucată de asfalt, care s-a reparat în aceeași zi. În ianuarie, într-o săptămână, Calea Șagului a fost spartă de două ori: într-o zi, la trecerea de pietoni de la Turist și din nou la intersecția cu Rebreanu, iar în altă zi, în dreptul intrării în parcarea de la Profi.
Lucrarea de extra-calitate, făcută cu o nouă tehnologie, a fost executată de „stăpânul” absolut al străzilor din Timișoara: SDM, firma primăriei. „Știu că s-a experimentat o nouă tehnologie acolo, dar cei de la SDM m-au asigurat că este foarte bună. Nu știu care sunt cauzele deteriorărilor, lucrarea este în garanție”, explica edilul șef, în urmă cu câteva săptămâni. Conform reprezentanților Direcției Tehnice a PMT, „peticirile” au fost cauzate de mașinile de mare tonaj care circulă în zonă. În timpul ultimei audiențe făcute pe Facebook, primarul orașului a spus, senin, că nu crede că există gropi în acea zonă. Asta, după ce un timișorean a reclamat situația. „Calea Șagului, plină de gropi. Unde e Calea Șagului plină de gropi? Pe pod poate, acolo unde nu s-a făcut reabilitarea acum. Indiferent unde este, gropile din tot orașul vor dispărea. Vă asigur. M-am mirat, pentru că știți că pe Calea Șagului am avut lucrări în toamnă, lucrări foarte frumoase, și sper că nu au apărut gropi acolo unde s-a făcut lucrarea”, a spus acesta. În cazul în care pentru oamenii care îl informează Calea Șagului este prea la periferie, îi invităm să studieze puțin imaginile din galeria foto a acestui material. Sunt realizate pe aproximativ 200 de metri.
Primăvara, Parcul Justiţiei este unul dintre cele mai vizitate şi fotografiate locaţii din Timişoara, datorită…
Un număr de 22 de proiecte care încurajează mersul pe bicicletă în întreaga regiune de…
Muzeul Național de Artă Timișoara aduce în prim plan opera lui Albert Kristóf-Krausz, personalitate marcantă…
Timișoara concurează din nou în competiția „Destinația Anului”, cel mai amplu concurs turistic din România,…
Compania Naţională de Investiţii (CNI) a dat undă verde construirii unei creşe la Urseni, comuna…
Se împlinesc în aceste zile 35 de ani de la aprinderea în Timişoara a flacării…