Calea Sagului, asfaltata in vara, arata jalnic la iesirea din iarna. Noua tehnologie, esec total / FOTO

Foarte frumoasa lucrare de asfaltare de pe Calea Șagului, făcută anul trecut, n-a supraviețuit nici măcar primei ierni. Asta, deși n-am avut multă zăpadă, să poată fi dată vina pe materialele antiderapante. E plin de denivelări, crăpături și petice, iar în unele locuri sunt de-a dreptul gropi. Șoferii reclamă deja situația, deși de la primărie lucrurile nu se văd la fel.

Mai bine de trei luni a durat asfaltarea, în vara lui 2017, a Căii Șagului, una dintre cele mai circulate șosele din Timișoara. S-a stat multă vreme cu tronsoane întregi pe care asfaltul a fost frezat, dar, la final, rezultatul a fost unul care a mulțumit, cel puțin pentru moment, atât șoferii, cât și administrația locală. în luna septembrie 2017 s-au făcut marcajele și au fost montați „ochii de pisică”, iar conducerea PMT n-a ratat ocazia de a lăuda, de mai multe ori, calitatea lucrării. La finele lui octombrie s-au făcut primele peticeli, la intersecția cu Bd. Rebreanu. Apoi a fost pauză până imediat după Crăciun, când în aceeași porțiune a fost decopertată o nouă bucată de asfalt, care s-a reparat în aceeași zi. În ianuarie, într-o săptămână, Calea Șagului a fost spartă de două ori: într-o zi, la trecerea de pietoni de la Turist și din nou la intersecția cu Rebreanu, iar în altă zi, în dreptul intrării în parcarea de la Profi.

Lucrarea de extra-calitate, făcută cu o nouă tehnologie, a fost executată de „stăpânul” absolut al străzilor din Timișoara: SDM, firma primăriei. „Știu că s-a experimentat o nouă tehnologie acolo, dar cei de la SDM m-au asigurat că este foarte bună. Nu știu care sunt cauzele deteriorărilor, lucrarea este în garanție”, explica edilul șef, în urmă cu câteva săptămâni. Conform reprezentanților Direcției Tehnice a PMT, „peticirile” au fost cauzate de mașinile de mare tonaj care circulă în zonă. În timpul ultimei audiențe făcute pe Facebook, primarul orașului a spus, senin, că nu crede că există gropi în acea zonă. Asta, după ce un timișorean a reclamat situația. „Calea Șagului, plină de gropi. Unde e Calea Șagului plină de gropi? Pe pod poate, acolo unde nu s-a făcut reabilitarea acum. Indiferent unde este, gropile din tot orașul vor dispărea. Vă asigur. M-am mirat, pentru că știți că pe Calea Șagului am avut lucrări în toamnă, lucrări foarte frumoase, și sper că nu au apărut gropi acolo unde s-a făcut lucrarea”, a spus acesta. În cazul în care pentru oamenii care îl informează Calea Șagului este prea la periferie, îi invităm să studieze puțin imaginile din galeria foto a acestui material. Sunt realizate pe aproximativ 200 de metri.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

13 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

16 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

16 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

17 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

17 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

17 ore ago