Foarte frumoasa lucrare de asfaltare de pe Calea Șagului, făcută anul trecut, n-a supraviețuit nici măcar primei ierni. Asta, deși n-am avut multă zăpadă, să poată fi dată vina pe materialele antiderapante. E plin de denivelări, crăpături și petice, iar în unele locuri sunt de-a dreptul gropi. Șoferii reclamă deja situația, deși de la primărie lucrurile nu se văd la fel.
Mai bine de trei luni a durat asfaltarea, în vara lui 2017, a Căii Șagului, una dintre cele mai circulate șosele din Timișoara. S-a stat multă vreme cu tronsoane întregi pe care asfaltul a fost frezat, dar, la final, rezultatul a fost unul care a mulțumit, cel puțin pentru moment, atât șoferii, cât și administrația locală. în luna septembrie 2017 s-au făcut marcajele și au fost montați „ochii de pisică”, iar conducerea PMT n-a ratat ocazia de a lăuda, de mai multe ori, calitatea lucrării. La finele lui octombrie s-au făcut primele peticeli, la intersecția cu Bd. Rebreanu. Apoi a fost pauză până imediat după Crăciun, când în aceeași porțiune a fost decopertată o nouă bucată de asfalt, care s-a reparat în aceeași zi. În ianuarie, într-o săptămână, Calea Șagului a fost spartă de două ori: într-o zi, la trecerea de pietoni de la Turist și din nou la intersecția cu Rebreanu, iar în altă zi, în dreptul intrării în parcarea de la Profi.
Lucrarea de extra-calitate, făcută cu o nouă tehnologie, a fost executată de „stăpânul” absolut al străzilor din Timișoara: SDM, firma primăriei. „Știu că s-a experimentat o nouă tehnologie acolo, dar cei de la SDM m-au asigurat că este foarte bună. Nu știu care sunt cauzele deteriorărilor, lucrarea este în garanție”, explica edilul șef, în urmă cu câteva săptămâni. Conform reprezentanților Direcției Tehnice a PMT, „peticirile” au fost cauzate de mașinile de mare tonaj care circulă în zonă. În timpul ultimei audiențe făcute pe Facebook, primarul orașului a spus, senin, că nu crede că există gropi în acea zonă. Asta, după ce un timișorean a reclamat situația. „Calea Șagului, plină de gropi. Unde e Calea Șagului plină de gropi? Pe pod poate, acolo unde nu s-a făcut reabilitarea acum. Indiferent unde este, gropile din tot orașul vor dispărea. Vă asigur. M-am mirat, pentru că știți că pe Calea Șagului am avut lucrări în toamnă, lucrări foarte frumoase, și sper că nu au apărut gropi acolo unde s-a făcut lucrarea”, a spus acesta. În cazul în care pentru oamenii care îl informează Calea Șagului este prea la periferie, îi invităm să studieze puțin imaginile din galeria foto a acestui material. Sunt realizate pe aproximativ 200 de metri.
Comentarii prin facebook