Categories: Zâmbete amare

Cum salveaza Nicolae Robu PSD Timis dintr-un mare rahat

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a afirmat cu subiect și predicat că PNL se va opune ridicării unei săli polivalente la Giroc. Chiar dacă banii vor veni de la guvern. Trebuie amintit că în Consiliul Județean este absolută nevoie și de votul unor liberali pentru a transmite terenul din Giroc către Compania Națională de Investiții. În toamna anului trecut, un proiect care prevedea demolarea unor construcții de pe acel teren (operațiune despre care, acum, șeful CJ spune că nu e obligatorie) a căzut din cauza opoziției aleșilor PNL.

Aparent, demersul lui Robu pare o mare declarație de război a președintelui PNL Timiș la adresa PSD. De genul „parului” solicitat de Ludovic Orban în lupta cu social-democrații. Problema e că „parul” în mâna lui Robu este cum ai da un brici unei maimuțe. Declarația sa suferă din toate punctele de vedere. Mă repet, în ceeaa ce privește amplasamentul sălii, sunt de acord cu Robu că cea mai bună soluție este în zona stadionului. Din toate punctele de vedere. Dar să te opui unei investiții de câteva milioane de euro de la bugetul național, doar fiindcă ea este derulată prin PSD, este o mare inepție. Asta, așa la prima vedere. „De banii publici trebuie să avem grijă”, și-a motivat opoziția cel care băgat bani în SF-uri pentru metrou și alte „avioane”.

Problema e însă alta. Nu știu dacă e vorba de un „blat cu PSD”, vorba aceluiași Orban, sau doar o mare inabilitate, ca să folosesc un eufemism în loc de neghiobie. Un blat subtil, e adevărat. Personal, rămân extrem de rezervat că guvernul va finanța în perioada imediat următoare un obiectiv atât de mare în Timișoara, mă rog, Giroc. Și la fel sunt mulți alții. Guvernarea PSD duce România tot mai apăsat într-o fundătură. Acolo de unde investițiile de orice fel vor fi tăiate. În orice caz, investiții de genul săli de sport și mai ales în Timiș. Or, declarația lui Robu vine ca o mănușă în întâmpinarea unei mari probleme a PSD Timiș. Faptul că guvernul nu are bani să investească în sala din Timișoara (Giroc) va fi transformat dintr-o promisiune fără acoperire, adică eșec al PSD, într-o mare victorie electorală. PSD-iștii vor striga de acum înainte că sala nu se poate ridica nu din lipsă de bani, care este adevăratul motiv, ci din cauza opoziției președintelui PNL Timiș. Și nu poți să-i acuzi că joacă astfel un atu oferit chiar de Robu. Și foarte probabil, la aflarea declarației liderului PNL, în sediul PSD s-a dat dop la sticlele de șampanie.

Robu salvează încă o dată PSD Timiș din ananghie. Așa cum numai el știe. Premeditat sau nu. Asta, în loc să-i lase pe PSD-iști să se înece în propria promisiune, dându-le voturile necesare. Iar periodic să vină și să le spună PSD-iștilor: „Faceți sala, cum ați promis!”. Și, normal, sala nu se va face fără bani. Dar, așa cum arătam mai sus, „parul” din mâna lui Robu e un brici în laba unei maimuțe…

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

10 minute ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

12 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

13 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

18 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

19 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

19 ore ago