Dan Diaconu a castigat definitiv in fata ANI. Inalta Curte a decis ca nu a fost incompatibil

Declarat deja nevinovat de Curtea de Apel Timișoara, viceprimarul Dan Diaconu a câștigat în fața ANI și la Înalta Curte de Casație și Justiție. Inspectorii de integritate au susținut că acesta este incompatibil, deoarece ar fi fost și administrator al unei firme.

Agenția Națională de Integritate anunța, în 2015, că viceprimarul Dan Diaconu este incompatibil, deoarece ar fi fost administrator al unei firme. Conform ANI, Diaconu „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie – 18 octombrie 2012, întrucât a deținut, simultan cu funcția de viceprimar, și funcția de administrator al S.C. Speed Distribution, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”. Încă de atunci, viceprimarul Timișoarei a anunțat că va contesta decizia, spunând că firma era inactivă încă din 2008, fiind dizolvată ulterior de Registrul Comerțului. Liberalul a contestat decizia și, iunie 2015, a obținut o sentință favorabilă în instanță, Curtea de Apel Timișoara dându-i dreptate. „Admite acţiunea formulată de reclamant Dan Aurel Diaconu în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională de Integritate Bucureşti şi dispune anularea Raportului de evaluare nr. 9377/G/II/04.03.2015”, au decis magistrații.

ANI a contestat sentința, iar acum a venit și verdictul de la Înalta Curte de Casație și Justiție. „Astăzi am încheiat o perioadă de 4 ani deloc ușori în viața mea. Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat decizia Curții de Apel Timișoara, anulând raportul ANI cu privire la presupusa mea incompatibilitate. Pentru cei care ar aștepta o pledoarie împotriva acestei instituții – ANI – nu o voi face. Nu aș fi făcut-o nici dacă, prin absurd, aș fi pierdut. Cred în continuare că rolul ANI este unul important pentru România, în acest moment. Chiar dacă pentru mine au fost momente grele, iar unii dintre cei cu care împart vremelnic calitatea de om politic s-au întrecut în acuze prostești, e important să poți distinge între experiența personală și rolul unei instituții. Vreau să vă mulțumesc tuturor celor ce mi-ați fost alaturi și mai ales celui care, cu profesionalism, m-a ajutat în tot acest timp, din punct de vedere juridic, să îmi demonstrez nevinovăția, prof. dr. Lucian Bercea”, a anunțat, marți seară, Dan Diaconu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 27 septembrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 27.09.2024, unde se vor executa reparaţii…

32 de minute ago

Primăria Timișoara a finalizat lucrările de reabilitare de la fosta școală 28

La mai mult de un an de când a terminat de reparat acoperișul clădirii, Primăria…

15 ore ago

Muzică de handpan și atelier de mandale printre Aripi! O expoziție de neratat

Mandala este o cosmogramă mistică ce concentrează energie spirituală și pentru cel care o creează,…

16 ore ago

Gala Aniversară ELITh UPT are loc vineri

Universitatea Politehnica Timișoara organizează Gala aniversară ELITh, prin care marchează 100 de ani de la…

18 ore ago

Primăria oferă STPT un cămin pentru găzduirea șoferilor și vatmanilor din afara orașului. Societatea va trebui să îl renoveze

Societatea de Transport Public Timișoara primește cadou, de la Primărie, un cămin vechi și nefolosit,…

18 ore ago

Primarul Fritz nu e mulțumit de calitatea coșurilor de gunoi care au costat mii de lei bucata

Calitatea coșurilor de gunoi pe care Primăria Timișoara a dat mii de lei pe fiecare…

19 ore ago