Categories: Social

Timisoara sta cu lumina aprinsa de Ora Pamantului. Robu: Nu are sens sa cream disconfort

Capitala Earth Hour România 2013 nu mai stinge lumina de „Ora Pământului”. Este decizia primarului Timișoara, care spune că putem celebra acest moment fără „crearea de disconfort” pentru cetățeni. Altfel, sâmbătă, 23 martie, vor fi concerte, dans cu focul și telescoape în Piața Libertății.

„Municipiul Timişoara, Capitala Earth Hour România 2013, sărbătoreşte Ora Pământului sâmbătă, 24 martie 2018, între orele 20.30 și 21.30, în colaborare cu WWF ROMÂNIA, alături de cetăţeni, organizaţii, instituţii şi oraşe de pe întreg globul. Mesajul şi îndemnul pentru comunitatea Earth Hour din România este «Dăruieşte naturii energia ta». Cetăţenii sunt invitaţi să stingă luminile și să petreacă o oră în aer liber, la o plimbare prin oraș, împreună cu prietenii, vecinii, familia, colegii, să protejeze natura, să recicleze, să folosescă mai mult sursele regenerabile de energie şi să încerce să-şi schimbe obiceiurile de consum”, sună invitația oficială adresată de primărie timișorenilor.

Și totuși… dacă simplii cetățeni sunt îndemnați să stingă luminile, pe străzile Timișoarei, iluminatul stradal nu va fi oprit. Edilul șef invocă confortul! „Nu mai stingem becurile, nu are niciun sens să ne creăm acest disconfort. Noi omagiem pământul altfel, nu credem că este în interesul nimănui să stăm în întuneric o oră. Cetățenii pot să le stingă dacă doresc, dar noi nu. Noi am sărbătorit Ora Pământului de foarte multe ori și putem să nu mai stăm în beznă această sâmbătă. Dacă aproape seară de seară cartiere întregi erau în beznă, acum lucrurile acestea se întâmplă mai rar. S-a intervenit la nivel de infrastructură și s-au cheltuit niște bani așa cum era firesc să se facă de multă vreme”, a declarat Nicolae Robu.

Pentru a marca totuși Ora Pământului, municipalitatea timişoreană, prin Casa de Cultură, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Societatea Română pentru Astronomie Culturală, organizează în Piaţa Libertăţii mai multe evenimente. Astfel, la ora 20, vor fi montate 10 telescoape astronomice prin care vizitatorii vor putea observa bolta cerească. Între orele 20 și 21 vor fi prezente coruri de copii din cadrul programului național Cantus Mundi. De la ora 21 până la 22, Peregrinii și Deep 6 Project vor susține spectacolul „Ignem Terrae”, un moment artistic ce va îmbina dansul cu focul.

Share
Published by
editor

Recent Posts

PSD Timiș acuză conducerea CJT de “manevre tehnice” pentru a pica proiectul de realocare a banilor pentru drumuri

Proiectul de hotărâre propus de consilierii PSD în Consiliul Județean, de realocare a banilor pentru…

4 ore ago

ADID Timiş face un apel la utilizatorii serviciului de salubrizare

În contextul întreruperii nejustificate a activității de către RETIM ECOLOGIC SERVICE SA-operatorul de colectare a…

4 ore ago

RETIM, sancţionată de Poliţia Locală cu amenzi totalizând 137.000 de lei

Dominic Fritz spune ca nu are la îndemână pârghii cu care să facă societatea Retim…

4 ore ago

UPT, lider naţional în domeniul Engineering and Computer Science, într-un celebru clasament academic internaţional

Veşti bune dinspre Universitatea Politehnica Timişoara, celebrul institut de învăţământ cu peste 100 de ani…

7 ore ago

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

9 ore ago