Ce cauta Timisoara in Vietnam sau la Ziua Rusiei? Pe unde s-au plimbat, in 2017, consilierii personali ai primarului

Știați că Primăria Timișoara este deținătoarea unui premiu de excelență pentru dezvoltarea transportului local pe șină? Dar că ar putea avea relații economice cu Vietnamul? S-a ocupat de aceste aspecte cel mai umblat consilier personal al primarului Nicolae Robu. De aproape 6.000 de euro s-au plimbat, în 2017, consilierii edilului.

Primarul Nicolae Robu are patru consilieri personali. Până acum două săptămâni, ei erau Dorel Borza, Cătălin Iapă, Ionuț Nasleu și Florin Răvășilă. Acesta din urmă a devenit funcționar public, după ce a dat concurs pentru un post de consilier la Serviciul școli-spitale ale PMT, și a fost înlocuit de Ciprian Trocan, un severinean în vârstă de 24 de ani, președinte al Cluburilor Studențești Liberale. Cei patru au responsabilități dictate direct de edilul șef și îl reprezintă pe acesta la diverse evenimente. În 2017, trei dintre consilierii personali s-au plimbat de la Murighiol, în Vietnam, având îndeletniciri dintre cele mai diverse, și au fost, desigur, și la celebrele cursuri de perfecționare de peste vară. Singurul care a stat acasă a fost veteranul Dorel Borza.

Florin Răvășilă a fost, anul trecut, la Iași și la Mamaia. El s-a deplasat în capitala Moldovei pentru un eveniment extrem de important pentru Timișoara, și anume „întrunirea solemnă cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la momentul în care Senatul României a adoptat, la Iași, înscrierea principiilor sufragiului universal și ale dreptului de proprietate în Constituția României”. S-a întâmplat în 20 și 21 iunie. Între 13 și 20, Răvășilă a mers la Mamaia, la programul de perfecționare „Administrația publică și eficiența sistemului administrativ”. Nota totală de plată de la bugetul local: 4.527 lei.

Cătălin Iapă a fost în Norvegia, la Murighiol și la București. În primăvara trecută, între 4 și 6 aprilie, el a participat la „sesiunea de «matchmaking» organizată de Camera de Comerț Novegiano-Română, Ambasada României în Norvegia și Oslo International Hub”. Cu ce s-a ales Timișoara din această deplasare vom afla probabil altădată. Între 15 și 22 august, tânărul consilier a participat la programul de perfecționare „Metode, tehnici și instrumente manageriale în administrația publică”, iar în noiembrie a reprezentat, timp de o zi, Timișoara la Târgul Internațional de Turism al României. Nota de plată: 7.140,94 lei

Ionuț Nasleu a fost, în 2017, cel mai umblat consilier personal al primarului Nicolae Robu. Prima deplasare în interes de serviciu s-a întregistrat în 7-9 iunie, când a participat la… Ziua Rusiei la Ambasada Rusiei de la București! A urmat tradiționalul curs de perfecționare de la Mamaia, pe tema „Metode, tehnici și instrumente manageriale în administrația publică”, desfășurat în perioada 31 iulie – 7 august. Abia perfecționat, Nasleu s-a suit în avion și a luat drumul îndepărtatului Vietnam. În intervalul 9 – 17 august, el a participat la Târgul Internațional pentru Investiții, Comerț și Turism-Coridorul Economic Est-Vest, Da Nang, „eveniment organizat de Centrul de Promovare Economică al orașului Da Nang în scopul întăririi cooperării economice și dezvoltării schimburilor comerciale, turismului și investițiilor din statele situate de-a lungul coridorului economic est-vest și partenerii lor internaționali”. O să aflăm, probabil în curând, că Timișoara va face un parteneriat răsunător cu Da Nang. Ultima deplasare a consilierului a avut loc în 7-8 decembrie, când a avut loc Gala Feroviară 2017, ediția a XII-a, la care Primăria Timișoara a primit Premiul de Excelență în domeniul feroviar pentru dezvoltarea transportului local pe șină. Nota de plată: 14.924 lei.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

22 de minute ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

13 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

13 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

18 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

19 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

20 de ore ago