Categories: Zâmbete amare

Să ne bucurăm c-a pierdut Dragnea sau să fim triști că a câștigat Burleanu?

În pofida tuturor previziunilor făcute de tot felul de specialiști, case de pariuri, politicieni, ziariști etc., Răzvan Burleanu a câștigat un nou mandat în fruntea fotbalului românesc. Și a făcut-o într-o manieră categorică, „ciuruindu-și” adversarii fără nicio milă. Dar mai interesant a fost faptul că, la pachet cu principalul său adversar, Ionuț Lupescu, Burleanu l-a „ciuruit” și pe vătaful României, Liviu Dragnea. Care și-a anunțat plenar susținerea pentru Lupescu. Or, oamenii din fotbal i-au dat cu flit urât de tot. De altfel, tocmai suținerea lui Dragnea i-a făcut pe mulți comentatori, dar și chibiți, să anunțe înainte de alegeri ca sigură victoria lui Lupescu, ceea ce s-a dovedit în final un pronostic total greșit. Mai mult, asocierea cu unul dintre cei mai detetestați oameni din România i-a făcut mult rău fostului component al Generației de Aur.

Nu spun că Lupescu ar fi câștigat alegerile dacă nu s-ar fi înhătait cu Dragnea sau cu Gabriela Firea. Dar cred că ar fi luat mai multe voturi. Plus nu i-ar fi adus durele critici de-a fi în cârdășie cu căpeteniile unui sistem mafiot. Lupescu și cei care l-au sfătuit să se predea lui Dragnea sunt departe de-a mai simți pulsul țării. Dragnea nu e detestat doar de majoritatea românilor, dar e urât chiar și în propriul partid. Numai că PSD-iștii de rând n-au curajul să spună acest lucru, deși toți se plâng că Pablito de Teleorman le face numai rău. Astfel că Lupescu a ieșit urât de pe scenă, rămânând în istorie omul care a vrut să ajungă șeful FRF în cârdășie cu Liviu de Teleorman și Gabi de Voluntari.

Și n-a fost singura greșeală, dincolo de dezvăluirile privind modul în care gestiona banii FRF pe vremea președinției lui Mircea Sandu. Sprijinit de mai mulți membri ai Naționalei din anii 90, Lupescu a acceptat în preajma sa și personaje cel puțin suspecte și total nefrecventabile. Cum este Florin Prunea, scandalagiu de meserie. Să mai spun că, fiind în campanie electorală la Timișoara, s-a afișat cu Ionuț Nasleu? Or, dacă a avut câte un „nasleu” în toate județele, eșecul era garantat. Personal, cred că Lupescu putea face mult mai multe lucruri pentru fotbalul românesc. Dar mă refer la acel Lupescu, „Neamțul”, cum era poreclit. Nu un Lupescu „dâmbovițat” într-o campanie electorală cu sprijin politic și contaminat de personaje stranii, cum am arătat mai sus.

Pe e altă parte, văd tot felul de „bocitoare”, care se plâng de dezastrul fotbalului românesc, de faptul că Burleanu n-ar fi făcut absolut nimic în primul mandat. Nimic mai greșit. E adevărat, Burleanu se pricepe prea puțin la fotbal, dar a imprimat federației un fel de management corporatist, destul de performant la nivel de finanțe. Plus c-a stopat furăciunile din timpul lui Sandu. Și a mai făcut un lucru, care i-a adus și multe voturi: a investit mult în fotbalul mic, la nivel de copii și juniori. Or, fotbalul românesc se află în pragul dezastrului nu din cauza lui Burleanu, ci fiindcă Mircea Sandu n-a investit nimic la acest capitol, banii federației fiind împărțiți între ei, cei din vârf. Plus că la acea vreme veneau mut mai mulți bani la FRF, datorită participării constante la turnele finale.

Și câteva cuvinte și despre ceea ce-i doare pe mulți timișoreni, ACS Poli, club care de altfel l-a votat pe actualul președinte. Cu doar o zi înaintea alegerilor, Burleanu a remis un comunicat de presă prin care și-a asumat ințiativa recent promulgatei Legi a sportului. Lege care permite finanțarea activității sportive de la bugetele locale, fiind eliminat pragul de 5%. Bravo lui! Acum poate se implica și în implementarea legii, nu de alta, dar se pare că ea se poate pune în practică la Voluntari, Iași, Chiajna etc, dar nu se poate la Timișoara. Sau, dacă se poate, să ne spună clar că cel care nu vrea s-o pună în aplicare e primarul Nicolae Robu.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

O oră ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

2 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

2 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

3 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

3 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

3 ore ago