Continental Anvelope nu se va putea extinde la Pădurea Verde. 8.000 de timișoreni au votat pentru asta

Peste 8.000 de oameni au votat la sondajul inițiat de primarul Nicolae Robu contra ideii de extindere a fabricii de anvelope Continental. Asta înseamnă, potrivit edilului, că o astfel de solicitare nu va fi aprobată, cel puțin nu pe actualul amplasament. E drept că oficial ea nici n-a fost făcută.

Pe 4 mai, primarul Nicolae Robu iniția cel de-al 15-lea sondaj din acest an de pe pagina sa de Facebook. „În contextul în care, pe fondul nenumăratelor plângeri ale multor cetățeni, că firma Continental Cauciucuri poluează sau, în orice caz, generează mirosuri neplăcute, aceasta dorește să se extindă pe aceeași locație, aș vrea să știu părerea dv. Vă fac cunoscut că eu sunt împotrivă!”, a postat acesta. Prietenii săi virtuali erau invitați să voteze „da” sau „nu”. Sondajul a apărut la câteva ore de când edilul declarase că nu este de acord cu extinderea fabricii de anvelope, deși o astfel de solicitare nu a fost făcută oficial. „Vreau să consult cetățenii dacă sunt de acord ca firma Continental Cauciucuri să-și extindă activitatea. Eu nu sunt de acord cu așa ceva. (…) Situația nu s-a îmbunătățit semnificativ, cetățenii se plâng în continuare de mirosul degajat de această fabrică. A fost o mare greșeală când s-a aprobat ca o fabrică cu un asemenea profil sa fie amplasată acolo, atât de aproape de zone locuite (…) Voi lansa și o consultare pe Facebook și se vor ocupa colegii PNL-iști de lucrul acesta. Avem organizații în toate cartierele orașului și colegii vor avea contact cu cetățenii. Vor strânge semnături cu opiniile cetățenilor (…) Prin această consultare vreau să se vadă că nu e o căpoșenie a lui Robu, ci că opinia mea este în consonanță cu opinia a zeci de mii de timișoreni”, spunea Robu.

Sondajul s-a încheiat marți dimineață, cu peste 10.100 votanți. Rezultatul nu are nevoie de comentarii: 80% dintre ei s-au pronunțat împotrivă, iar 20% pentru. „V-ați pronunțat, deja, peste 10.000! Mulțumesc pentru implicare! Vă asigură că părerea dv., a celor care faceți parte din majoritate, contează! Nici a celorlalți nu este ignorată, îi asigur de respectul meu și pe dânșii! Atâta tot, că voi acționa cum vrea majoritatea! Iar majoritatea spune clar: nu extinderii pe aceeași locație”, a notat Robu. Sondajul se referă la același amplasament de la Pădurea Verde unde funcționează în prezent fabrica. Apare însă altă întrebare: pe un alt amplasament, solicitarea va fi aprobată?

UPDATE:
Primarul Timișoarei spune că este sondajul la care a avut cele mai multe răspunsuri. Nicolae Robu spune că un alt lucru este cert: fabrica poluatoare nu va avea loc de extindere pe teritoriul Timișoarei.
„Textul este limpede, vorbim despre extinderea pe acea locație. 20% sunt de acord. Pe raza municipiului Timișoara nu, niciunde! Dacă firma va vrea să-și dezvolte activitatea în altă parte, în județul nostru, unde n-ar deranja pe nimeni, nu exclud să se poată găsi o astfel de locație. Pe teritoriul Timișoarei niciunde”, a declarat edilul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Politehnica Timișoara se întoarce cu șase medalii de la Campionatul Național de floretă, seniori. A lipsit doar… aurul!

Politehnica Timișoara a câștigat șase medalii la Campionatul Național de floretă, care a avut loc…

9 secunde ago

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și…

37 de minute ago

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara și Școala Gimnazială nr. 2 Lugoj vor reprezenta județul Timiș la turneul Final 4 de la Cluj

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara (Portland Trail Blazzers) și Școala Gimnazială nr. 2…

47 de minute ago

Proiectul sumelor micșorate pentru drumurile județene a trecut de plenul CJT

Proiectul ”sabotat tehnologic” la precedenta ședință de plen, referitoare la repartizarea sumelor din TVA pentru…

O oră ago

Jurnal de campanie (15). În “meciul” pentru Primăria Timişoara, la casele de pariuri, Dominic Fritz, mare favorit în faţa lui Nicolae Robu

Dominic Fritz sau Nicolae Robu? Este întrebarea de pe buzele multor timişoreni, acum când au…

3 ore ago

Proclamație de deziobăgire pe moșia boierului Alfred

Mai mulți primari liberali din Timiș au scris o lăcrămație către conducerea județeană, președintelui interimar…

4 ore ago