Pasaj rutier subteran și parcare de aproape 600 de locuri cu parc deasupra, la Openville

Al doilea pasaj subteran rutier din Timișoara și o parcare subterană cu aproape 600 de locuri – sunt cele două șantiere care încep în perioada imediat următoare în zona Iulius Mall. Ambele sunt realizate pe banii investitorului privat, care va dona ulterior pasajul către primărie.

Ansamblul Openville crește de la o zi la alta. Compania Iulius investește în construirea unui pasaj subteran destinat traficului auto, care va fluidiza circulaţia şi va creşte accesibilitatea rutieră a zonei. La final, acesta va fi donat Primăriei Timișoara. După ce în aprilie a deschis prima parcare supraetajată din oraş, investitorul se pregătește să înceapă șantierul la o nouă parcare subterană în ansamblul Openville, cu o capacitate de peste 580 de locuri.

Pasajul subteran va fi amenajat sub actuala stradă care face legătura dintre Bd. Antenei şi Piaţa Consiliul Europei. Tunelul va conecta sensul giratoriu de pe Bd. Antenei cu intrarea în sensul giratoriu din Piaţa Consiliul Europei. Pasajul va avea 203 metri lungime şi câte două benzi pe sens. Deasupra pasajului vor fi amenajate porţiuni de vegetaţie, arbuşti şi gazon, elemente care vor face parte din parcul ansamblului mixt Openville. Pe durata șantierului, circulaţia auto pe strada de legătură dintre Bd. Antenei şi Piaţa Consiliul Europei va fi închisă. Pentru accesul în parcările Iulius Mall pe durata lucrărilor la ansamblul Openville au fost create noi legături pietonale şi auto.

Parcarea subterană va fi situată între clădirile UBC 3 şi UBC 0 şi va avea o capacitate de peste 580 de locuri, dispuse pe două niveluri. Deasupra va fi amenajat parcul suspendat al proiectului mixt. În paralel, se lucrează la cea de-a treia şi cea de-a patra clădire de birouri, precum şi la noile spaţii de retail. Openville va fi inaugurat în trimestrul patru din 2018, odată cu finalizarea primei etape de dezvoltare. Aceasta va include 47.000 mp suplimentari de retail, 50.000 mp de spaţii office în operare şi alţi 52.000 mp în construcţie, parcul, pasajul subteran şi noile locuri de parcare. Proiectul mixt Openville este realizat de companiile Iulius şi Atterbury Europe și este o investiţie de peste 220 milioane de euro.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

29 de minute ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

O oră ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

6 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

7 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

7 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

9 ore ago