Șantiere pentru următoarele 10 luni. Se întâmplă în Iosefin, unde vor fi modernizate în același timp podurile Dragalina și Eroilor. Traficul din zonă se va desfășura cu restricții, care intră în vigoare chiar de luni, 7 mai.
„Luni se închide complet Podul Eroilor, încep lucrările. Podul Dragalina nu va fi închis, se va circula în ambele sensuri, dar restricționat. Jumătate din pod va fi închisă pentru lucrări, dar pe cealaltă jumătate se va circula pe o bandă în sensul către gară, lângă bordură, și în sens invers peste liniile de tramvai. Se va circula și pe splaiuri, pe Vladimirescu și pe Titulescu, dar cu restricții înspre canalul Bega pe fiecare parte. Sensurile se păstrează. O bandă va fi rezervată pentru lucrări, înspre canal. Dacă se vine dinspre Iosefin se va putea face dreapta spre centru”, a declarat, pentru deBanat.ro, primarul Nicolae Robu. Vestea bună este că, în viitorul apropiat, traficul pe Podul Dragalina nu va închis de tot.
La Podul Dragalina, licitația a fost adjudecată de SC Tehnodomus din Arad, la o sumă de 6,34 milioane de lei, cu tot cu TVA. Durata contractului este de 10 luni, de la data semnării ordinului de începere a lucrărilor, dat la finele lunii aprilie. „Va fi un pod spectaculos. Îl vom face cu 2 benzi pe sens, cu linii de tramvai separate, cu iarbă între linii și carosabil. Vom avea piste de biciclete de 2 metri și trotuare de ambele părți. Liniile de tramvai vor rămâne pe mijloc”, explica edilul. Podul este construit în 1938, din beton armat în cadru cu console, având o lungime totală de 50 m. Reabilitarea lui este unul dintre proiectele aprobate pentru finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală II. Tehnodomus nu este la prima lucrare importantă cu PMT, fiind aceeași societate care a reabilitat și malurile Begăi. La Podul Eroilor, executant este asocierea Super Construct – Pod Construct, la un preț de 3,68 milioane de lei, cu tot cu TVA. Banii vin, în cea mai mare parte, tot prin PNDL II, iar termenul de execuție este de 9 luni. Podul asigură legătura între străzile Iancu Văcărescu și Dimitrie Bolintineanu și a fost construit în 1938. Se află în exploatare de aproape 80 de ani și conform specialiștilor, a depășit cu mult durata pentru care a fost proiectat. Construit pe grinzi din beton armat cu lungimea totală de 52,50 m şi o deschidere centrală de 34,80 m, are o șosea de nouă metri lățime și două trotuare a câte 2,60 metri. Expertizele tehnice făcute în cazul ambelor poduri au indicat „starea necorespunzătoare a elementelor de rezistenţă care susţin calea, a infrastructurii şi a aparatelor de reazem; degradări ale malurilor şi modificări de albie; degradări în zona carosabilă şi trotuar”.
Când i s-a cerut rețeta succesului despre cum trebuie făcut curat în Timișoara pe malurile…
Timișoara va beneficia de un nou coridor de mobilitate, este vorba de Radiala Vest, drumul…
La data de 4 ianuarie, în jurul orei 01:15, polițiștii Secției 3 Timișoara au fost…
Primul accident mortal în Timiș din noul an s-a produs sâmbătă dimineața. La data de…
Preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, a recunoscut, într-un dialog cu Marcel Ciolacu pe TikTok, că…
Administrația Bazinală de Apă (ABA) Banat va reabilita barajul lacului Surduc. Vor fi operate modificări…