Robu nu vrea racordări cu forța la Colterm: Nu suntem în totalitarism! Regulamentul pentru energie termică va fi refăcut

Dezbaterea publică pe tema regulamentului serviciului public de alimentare cu energie termică în Municipiul Timişoara a fost anulată. Primarul Nicolae Robu a solicitat refacerea proiectului, în așa fel încât să nu reiasă că toate noile construcții din oraș trebuie obligatoriu racordate la Colterm, pentru că nu acesta este scopul.

Primăria Timişoara anunța pentru miercuri, 23 mai, la o dezbatere publică pe tema proiectului de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului Local nr.239/2009 – privind Regulamentul serviciului public de alimentare cu energie termică în Municipiul Timişoara. Proiectul a fost publicat pe site-ul PMT, iar prevederea cea mai controversată era cea referitiare la obligativitatea racordării noilor clădiri la sistemul centralizat. „Pentru clădirile care vor fi construite ulterior aprobării prezentului regulament, pe terenuri aferente străzilor nominalizate ca făcând parte din zona unitară de încălzire sau pe terenuri eliberate de construcții existente la data aprobării prezentului regulament sau în locul unor clădiri care acum au, potrivit nomenclatorului stradal, adresa pe strada nominalizată la data adoptării prezentului regulament ca fiind într-una din zonele unitare de încălzire, în arealele zonelor unitare de încălzire, încălzirea și prepararea apei calde de consum se vor asigura obligatoriu prin racordarea la SACET”, scria în anexa proiectului.

Deși proiectul era asumat de Direcția Edilitară, primăria a anunțat acum anularea dezbaterii publice. Cel care a solicitat retragerea proiectului a fost chiar primarul Nicolae Robu, după cum spune aceasta. „Nu am fost mulțumit de forma în care a fost redactat acesta. Nu dorim să obligăm oamenii să se racordeze la Colterm, nu suntem în totalitarism! Ideea care ar fi trebuit să reiasă din proiect este că oamenii ar trebui să se intereseze și de oferta Colterm, în momentul în care caută soluția cea mai bună pentru locuințele lor. Cei de la Colterm spun că oferta lor este mai avantajoasă decât dacă ar fi montate centrale proprii pe gaz”, a declarat, pentru deBanat.ro, edilul. Proiectul, care nu avea avizul Consiliului Concurenței, va fi repus în discuție după ce va fi modificat.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

4 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

6 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

7 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

8 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

8 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

10 ore ago