Condiții jalnice în spațiile unde lucrează angajații STPT. Noul director: „Am motive să fiu supărat”

În cele trei săptămâni, de când a preluat frâiele societății, noul director al Societății de Transport Public Timișoara (STPT), Sorin Supuran, a descoperit condiții jalnice de lucru pentru angajați, Încăperi în care plouă, spații cu mucegai, condiții de nedescris pentru cei care asigură transportul în comun din Timișoara.


Și pentru că mulți se plâng, uneori, de sistemul de afișaj electronic, angajații STPT care supervizează acest sistem lucrează uneori în ploaie și frig, în sediul de pe Bd. Dâmbovița nr. 67. Au fost mutați aici de la începutul anului…

„Ați văzut în ce condiții stăm, noi lucrăm aici… În contrast este locația de pe Take Ionescu, o clădire dărâmată, o altă clădire în care s-au investit foarte mulți bani, un muzeu care stă închis din cauza erorilor grave, din punctul meu de vedere, de la partea de certificat de urbanism, autorizație de construire, aviz de rezistență, lipsa avizului ISU pentru a putea fi deschis publicului, deși are o dotare foarte bună, ar putea arăta ceva copiilor noștri, vizitatorilor orașului, cetățenilor”, a spus Sorin Supuran, director general al STPT.

Sediul STPT a fost mutat, la sfârșitul anului trecut, de pe Take Ionescu pe Bd. Dâmbovița, la depoul de tramvaie, iar imobilul a intrat în demolare. „Am dorit să se vadă exact stadiul în care se află societatea… fiecare cetățean are dreptul să vadă cum am găsit noi societatea, în 31 mai. Sunt condiții precare, rudimentare, tehnica putem să o asociem cu anii ‘50. De ce s-a investit aici când clădirea a fost predată pentru Capitală Culturală Europeană? Autorizație de construcție lipsă, sume de bani alocate și un constructor de care nu dau, aviz ISU nu există pentru muzeu… ”, a mai spus Supuran.

Singurul mediu decent de lucru este cel al Dispeceratului STPT. În rest…

„Am motive să fiu supărat… am vrut să vadă lumea realitatea, nimic altceva, și să mă judece pe mine peste o perioadă de timp. Am o datorie morală față de colegii mei…”, a mai spus Supuran. Responsabili de acest dezastru? Supuran spune că sunt cei din fosta conducere a STPT, fosta RATT. „Toți membrii CA sunt responsabili… (…) Voi veghea ca lucrurile să meargă într-o altă direcție, asta e misiunea mea, datoria mea față de toți colegii mei”, a mai spus Supuran.

Share
Published by
Vlad Stoian
Tags: stptsupuran

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

8 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

9 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

10 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

14 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

15 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

15 ore ago