Lotul 4 al Autostrăzii A1, cel cu dealul „cu lilieci”, ar putea fi gata spre finele anului. Cei de la Asociația Pro Infrastructură îi cer ministrului Transporturilor să nu uite de modificarea regulamentului de recepție. În caz contrar, am putea avea o nouă „autostradă muzeu”.
Ultimele imagini de pe șantierul lotului 4 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva arată că se lucrează din greu, iar muncitorii de la UMB sunt mobilizați pe întreagul tronson, la terasamente, săpături, asfaltare, șanțuri, structuri și chiar ecologizare. „Pe cea mai mare parte a acestui lot lucrările semnificative, majore, se vor încheia în următoarele săptămâni. Vor rămâne pentru sfârșitul acestui an și începutul lui 2019 zona nodului rutier de la Șoimuș, CIC-ul din cadrul acestui nod și vestitul deal de la Șoimuș, unde imaginile surprinse sunt spectaculoase.Din informațiile pe care le avem, la dealul «cu lilieci» de la Șoimuș, etapa săpăturii se apropie de final. În cel mai scurt timp constructorul va începe să realizeze într-un ritm susținut terasamente din pământ armat care vor ajunge până la 20 de metri deasupra nivelului actual al terenului. Deasupra autostrăzii, înspre versant, se vor executa mii de ancore în stâncă, pentru susținerea plaselor de protecție. În viziunea antreprenorului general, aceste operațiuni vor fi gata în următoarele 5 luni. Nivelul de dificultate și volumul imens de muncă ne fac să fim (foarte) sceptici cu privire la acest termen, însă le urăm mult succes celor de la UMB pentru a se încadra în termenul asumat”, spun cei de la Asociația Pro Infrastructură (API).
Dacă se lucrează în ritmul pe care și-l dorește antreprenorul, lucrările grele vor fi terminate până la finele anului. „Chiar dacă principalele lucrări pentru corpul autostrăzii se vor finaliza până la sfârșitul lui 2018, cel mai probabil vor rămâne mici retușuri în afara carosabilului pentru 2019, detalii inerente oricărui șantier de autostradă, dar care nu vor afecta circulația traficului în condiții de siguranță maximă. Solicităm ministrului Lucian Șova să nu uite de promisiunea făcută de a opera modificările de bun simț la regulamentul de recepție, astfel încât situația jenantă de pe Autostrada A10 Sebeș-Turda să nu se repete”, mai spun cei de la API. Lotul 4 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva are 22,139 km, constructorul fiind UMB. Șoseaua costă 420 de milioane de lei, fără TVA. Șantierul a început în 2014 și ar fi trebuit să fie gata în mai 2016. Întârzierile au fost cauzate de descoperirea, pe traseul autostrăzii, a unui cimitir și a unei grote cu lilieci, dar și de faptul că nu au existat toate autorizațiile de mediu și de construire.
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…
Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…
Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…
Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…
Primăria Timișoara, prin Poliția Locală, a confiscat primul camion care debarasa deșeuri ilegal pe un…
Meteorologii au actualizat avertizările şi anunţă că vremea să înrăutăţeşte începând de joi noapte, fiind…