Polițiștii de la Crimă Organizată, jandarmii și procurorii DIICOT au făcut joi percheziții la membrii unei grupări specializate în evaziune fiscală și spălare de bani. Au fost 5 astfel de percheziții în Timiș, iar 9 persoane au fost duse la audieri.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara și cei de la Crimă Organizată au efectuat 5 percheziții domiciliare pe raza judetului Timiş, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracțiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Rețeaua funcționa de peste un deceniu și opera cu facturi false. „Există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2007-2010, suspectul Z. I., în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a pus în practică un sistem de fraudă a bugetului de stat, înregistrând în contabilitatea societății facturi de achiziții bunuri de la societăţi cu un comportament fiscal neadecvat, achiziții care s-au dovedit a fi fictive, scopul fiind acela de a diminua baza impozabilă și a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale de natura impozitului pe profit și TVA (…) Prejudiciul total creat bugetului de stat este de 3,54 milioane lei, din care TVA – 1,9 milioane și impozit pe profit 1,5 milioane lei”, spun procurorii de la DIICOT.
„Afaceristul” și-ar fi dezvoltat modul de operare și, cu începere din 2011, a început să creeze un circuit complex, din care făceau parte mai multe firme. „Începând cu anul 2011, suspectul a constituit un adevărat grup infracțional organizat, implicând în circuitul evazionist mai multe din societățile controlate și administrate în drept de către acesta și membrii familiei sale, atât în calitate de firme beneficiare finale, cât și în calitate de societăți de tip «conductă». Societățile furnizoare au avut rolul de a emite facturi fictive către firmele din grup, de a ridica în numerar din conturile lor bancare sumele virate de către societățile beneficiare sau de a face diverse plăți către diverse societăți, cu scopul de a reintroduce în circuitul financiar bani, care în final să ajungă la membrii grupării (…) Membrii grupului au retras din conturile bancare, fie prin ridicare de numerar, fie prin retrageri de la ATM-uri, sumele de bani virate de societățile beneficiare, pe care apoi le-au predat direct sau prin interpuși, după reținerea unui comision, beneficiarilor care le reintroduceau în circuitul financiar, prejudiciul total fiind în sumă de de 15,14 milioane de lei”, mai susțin procurorii. La sediul DIICOT-S.T.Timişoara vor fi aduse la audieri 9 persoane.
O victorie pentru oaspeţi şi două pentru gazde, în cele trei meciuri de sâmbătă ale…
Chiar dacă o bună parte dintre deranjamentele apărute la rețelele de alimentare cu energie electrică…
Se strâng rezultatele negative. Mai ales pe teren propriu. CSC Dumbrăviţa se află la al…
Teatrul Național din Timișoara organizează în perioada 4-10, respectiv 19-20 decembrie 2024, o nouă ediție…
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță că înainte de finalul anului în curs se va finaliza…
Pe data de 21 noiembrie a avut loc Gala Performeri din Sănătate, ediția 2024, desfășurată…