Economic

1,5 milioane de euro, bani europeni în Timiș, grație GAL Timișul de Centru

Grupul de Acţiune Locală Timişul de Centru a reușit să implementeze, de la începutul anului, proiecte în valoare de 1,5 milioane de euro, din bani europeni. Suma se împarte aproape egal între sectorul public, privaţi şi ONG-uri.

Primăriile din localităţile membre GAL Timişul de Centru şi reprezentanţii acestuia au lucrat anul acesta la mai multe documentaţii necesare accesării fondurilor europene. Buziaş, Chevereşu Mare, Sacoşu Turcesc şi Sânmihaiu Român au semnat deja contracte de finanţare pentru achiziţia de echipamente şi utilaje. De asemenea, Primăria Giulvăz va cumpăra pentru un sistem de supraveghere video care să acopere întreaga comună. „Există mai multe proiecte care sunt în faza de semnare a contractelor de finanţare, vorbim de comunele Moşniţa Nouă, Niţchidorf şi Giroc, precum şi oraşul Ciacova, care vor trebui să se ocupe apoi de achiziţii. Pentru sectorul public, am reuşit să punem în practică, până acum, proiecte în valoare de aproximativ 800.000 de euro”, spune Alexandru Iovescu, managerul GAL Timișul de Centru.

În plus, au fost derulate şi două proiecte de infrastructură socială şi medicală, de care vor beneficia locuitorii comunelor Şag şi Giroc. Proiectul unui centru socio-medical în Şag a trecut faza de selecţie şi urmeză să se semneze contractul de finanţare, în valoare de 150.000 de euro. Diferenţa de până la 250.000 de euro va fi suportată de primărie. În Giroc va fi cumpărată, cu 50.000 de euro, o ambulanţă pentru centrul medical de permanenţă. Există și o secțiune de finanțare pentru ONG-uri şi societăţi civile. În acest caz, Asociaţia Culturală Generaţia Muzicii din Şag a accesat 70.000 de euro pentru achiziţionarea de instrumente muzicale şi activităţi artistice. Banii pentru sectorul privat, peste 600.000 de euro, au fost destinaţi activităţilor non-agricole, contractele de finanţare urmând a fi semnate peste câteva zile.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

10 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

12 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

13 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

13 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

14 ore ago