Invatamant

Transport școlar la Timișoara. Elevii din Dacia, Șagului și Soarelui vor merge cu minibuzele primăriei

Transport școlar cu microbuzul și la Timișoara. Pentru început vor fi trei rute, care vor lega trei cartiere de școlile din centrul orașului. Primarul Nicolae Robu spune că se va întâmpla de peste aproximativ 2 săptămâni, după ce la STPT vor mai fi angajați șoferi.

Elevii din trei cartiere ale Timișoarei care învață la școli din centrul orașului vor putea merge la ore cu minibuzele primăriei. Se va întâmpla de peste apropximativ două săptămâni. „Așteptăm să se materializeze un proces de angajare de șoferi. În vreo două săptămâni vom avea vreo 4 șoferi angajați și atunci vom putea face ceea ce ne-am dorit de multă vreme, din 2015. Cele 13 minibuze sunt venite demult și ni s-a adus la cunoștință că săptămâna viitoare și ultimele 7. Minibuzele Mercedes sunt foarte bune, confortabile, nepoluante și câteva dintre ele le vom folosi pentru transport școlar. Nu am făcut asta din lipsă de șoferi, dacă am fi avut mai mulți șoferi la STPT am fi făcut asta demult. Acum vom demara cu 3 curse. Una va pleca din Dacia, una din Calea Șagului și una din cartierul Soarelui. Vom anunța punctele unde trebuie să se prezinte elevii și unde trebuie să fie duși. Ei vor fi duși la liceele din centru, pentru că vrem să degrevăm zona centrală pe cât posibil de ceea ce aglomerează. Vom da detaliile săptămâna viitoare”, a spus edilul.

Cele trei trasee de transport școlar sunt doar pentru început și au fost selectate astfel în funcție de densitatea populației. Nu înseamnă însă că rutele vor rămâne aceleași. „Vom constata care este cererea și ne vom adapta cererii. Nu înseamnă că dacă așa începem, așa vom și continua. Elevii vor fi duși înapoi în punctele din care vor fi luați. Estimăm că în două săptămâni vor fi finalizate angajările”, a explicat Robu. Primăria va achiziționa, în total, 20 de minibuze Mercedes, cu o capacitate de 40 de locuri fiecare, pentru care va plăti peste 14,8 milioane de lei, cu tot cu TVA.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Primul tramvai Bozankaya, din seria galbenă, în drum spre Timișoara. E în vamă!

Primul tramvai din noul lot de 17, produse de turcii de la Bozankaya pentru Timișoara,…

9 ore ago

Timişoara predă o lecţie de rugby ofensiv pe terenul echipei din Baia Mare

Derbiul campionatului în Liga Naţională de rugby s-a desfăşurat pe Arena Zimbrilor, acolo unde Ştiinţa…

9 ore ago

Alfred Simonis și UDMR sunt cap de listă pe buletinele de vot pentru județ

Biroul Electoral de Circumscripție Județean Timiș a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în…

10 ore ago

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

11 ore ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

11 ore ago

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

14 ore ago