Primăria Timişoara

Verde în prima zi de școala în Mărăști și pe Martirilor. Într-un loc se fac marcaje, altul pare părăsit / FOTO

Se va circula în prima zi de școală și prin zona Mărăști, și pe Calea Martirilor, unde, în ultima perioadă, au fost restricții de trafic. Va fi redeschisă o trecere de pietoni în Mărăști, pista de biciclete de pe lângă Botanic va fi pe trotuar, iar pe la fosta baricadă se va merge tot ca înainte.

„Încă un lucru frumos și funcțional pentru Timișoara și timișoreni, realizat în timp record, cu o mobilizare exemplară și cu ajutorul Celui de Sus, care ne-a dăruit vreme bună! Luni, 10 septembrie, totul va fi dat în folosință, așa cum am promis”, a scris, pe Facebook, duminică, primarul Nicolae Robu. Acum totul e aproape gata, după ce șantierul din zona Mărăști a început încă din primăvară. S-a lucrat susținut abia în ultimele săptămâni, după ce s-a rezolvat problema vestigiilor descoperite odată cu primele săpături. Sensul giratoriu are o bandă în plus și au fost create benzi speciale pentru „la dreapta” pe strada Oituz, respectiv Calea Alexandru Ioan Cuza. Pe lângă Parcul Botanic a fost desființată, la începutul verii, pista specială de biciclete, însă vineri primarul Timișoarei anunța că iubitorii de pedalat vor avea o surpriză. Și… vor avea! Angajații de la SDM făceau, duminică seară, ultimele marcaje. Pe lângă Parcul Botanic este o bucată foarte largă de trotuar, unde, cel mai probabil, viitoarea pistă pentru bicicliști va fi delimitată cu niște linii trasate cu vopsea. Tot pe trotuar sunt desenate și pistele de biciclete din sensul giratoriu. Va fi redeschisă și trecerea de pietoni de pe strada Oituz, dar nu chiar în locul în care funcționa anterior, ci în fața Facultății de Arte.

A disparut baricada, au plecat și muncitorii

Celălalt șantier care le-a dat dureri de cap șoferilor, de această dată în partea de sud a orașului, este și el oarecum gata. Vorbim despre Calea Martirilor, unde a fost demolată, la finele săptămânii, vechea baricadă. Această operațiune, făcută de cei de la Colterm, s-a încheiat, dar traficul a fost redeschis la fel ca înainte. Sunt încă piloți de semnalizare pe mijlocul drumului, pe anumite porțiuni, iar dinspre Giroc, traversarea intersecției cu Mareșal Prezen se face tot ciudat. „După cele două zile, nu neapărat va fi și amenajată intersecția, dar amenajarea se poate face sub trafic restricționat. În primul rând se va face demolarea și după ce e demolată se poate circula, cel puțin restricționat”, declara, acum câteva zile, primarul Timișoarei. Șantierul din zonă a fost deschis în toamna lui 2016 și, conform proiectului, pe tronsonul de la Mareșal Constantin Prezan până la ieșirea din oraș trebuie amenajate patru benzi de circulație, precum și piste pentru biciclete și trotuare noi. SuperConstruct şi Electroechipament Industrial sunt firmele care fac lucrarea, pentru care vor primi 2,2 milioane de euro, banii provenind din bugetul local. Termenul de încheiere a șantierului era luna mai 2018.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Alfred Simonis solicită sancționarea grupurilor politice ale Alianței Dreapta Unită și ai AUR pentru circul de joi noaptea, din Piața Unirii

PSD Timiș atacă Alianța Dreapta Unită și spun că liderii locali ai acesteia folosesc circul…

6 minute ago

Descoperă oferte avantajoase la biletele de avion cu eSky.ro

Adori să evadezi din cotidian și să explorezi lumea? Te-ai săturat să aștepți ore nesfârșite…

29 de minute ago

Agresiune AUR împotriva lui Dominic Fritz în prima noapte de campanie. Candidatul AUR este omul echipei Robu-Simonis

În noaptea de 9 mai, un grup de membrii AUR a întrerupt evenimentul de lansare…

55 de minute ago

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

4 ore ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

4 ore ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

4 ore ago