Social

Falsificatori de bancnote din Timiș, săltați de polițiști și procurori

Procurorii DIICOT de la Serviciul Teritorial Timişoara, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate, au efectuat trei percheziţii domiciliare pe raza judeţului Timiş. Cauza a vizat destructurarea unui grup infracţional specializat în săvârşirea infracţiunilor de punere în circulaţie de valori falsificate străine şi înşelăciune.

Acțiunea a avut loc după ce suspecții au schimbat mai multe bancnote falsificate de 50 de euro la mici magazine din zona Nădragului. Perchezițiile au vizat trei locații, la domiciliile a cinci persoane cu vârste cuprinse între 20 și 53 de ani. Acestea sunt cercetate pentru constituire a unui grup infracțional organizat, punerea în circulație de valori falsificare străine și înșelăciune.

„În fapt, din ianuarie 2018 și până în prezent, un tânăr de 20 de ani, a racolat persoane apropiate și de încredere, apelând în special la membrii familiei, având ca mod de operare plasarea de bancnote contrafăcute de 50 Euro, având aceeași serie, la mici comercianți de cartier sau la persoane despre care aveau cunoștință că au mai cumpărat valută în trecut, metoda folosită fiind cea a schimbului valutar, motivând că nu dețin bancnote în monedă națională necesară plății unor facturi sau cheltuieli curente, calitatea bancnotelor fiind de un nivel de contrafacere ridicat, putând fi încasate ușor de persoane nefamiliarizate cu acest tip de valută. În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 3.500 de euro în bancnote contrafăcute”, au transmis polițiștii de la Crimă Organizată.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

4 minute ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

35 de minute ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

13 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

16 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

17 ore ago