Aveți chef de o evadare dintre blocuri? Ce-ar fi să mergeți înspre Pietroasa, unde sunt povești de descoperit și de spus mai departe? E o biserică veche de lemn, o cascadă și-o istorie cu dueluri. Și nu uitați de răchia pe care o fac cu mare drag localnicii…
Zona Pietroasa este cea mai recentă propunere pe care le-o fac timișorenilor, dar nu numai lor, cei de la Asociația pentru Promovarea și Dezcvoltarea Turismului (APDT). E pitorească, primitoare și e prea puțin cunoscută. Biserica de lemn de la Crivina de Sus este una dintre cele mai vechi din zonă, puteți vizita cascada de la Șopot și puteți afla chiar și povestea răchiei de la localnici.
Cei de la APDT au făcut pliante de informare cu această zonă, pe care le găsiți la Infocentrul Turistic din Timișoara, de pe strada Alba Iulia, pe aplicația Discover Timiș, pe care o puteți instala pe telefoanele cu iOS sau Android, ori o puteți vedea aici.
Puneți-vă pantofi comozi, îmbrăcăminte călduroasă și profitați de, poate, ultimele zile frumoase ale acestei toamnei. Veți avea parte de o excursie de o zi în care veți descoperi o zonă a Timișului în care veți vrea să reveniți. Puteți vizita biserica din Crivina de Sus, unul dintre cele mai vechi lăcașuri de cult din zonă, construită în 1677, biserica de lemn din Pietroasa sau cea din Poieni sau puteți vizita cascada de la Șopot. Nu trebuie uitată răchia de Pietroasa. Localnicii vă pot spune cum se fabrică și o puteți gusta.
La biserica de lemn din Crivina de Sus, reprezentanții Asociației Peisagiștilor din partea de vest a țării au demarat un proiect de restaurare, „Biserici înlemnite”, prin care reabilitează acest lăcaș de cult.
„Biserica de la Crivina de Sus este cea mai veche din Banat. Am realizat și un pliant care promovează obiectivele și tradiția răchiei, unde se vor afla și obiectivele turistice. Între Margina și Pietroasa există o serie de pensiuni, unde sunt disponibile locuri de cazare. Vrem să «legăm» aceste destinații, Margina și Pietroasa”, spune Delia Barbu, directorul APDT Timiș.
Și mai e ceva de văzut. „Pietroasa este o comună aflată la poalele Munților Poiana Ruscă Sunt izvoare cristaline, păstrăvi, mistreți, chiar și urși. În ceea ce privește cripta din Poieni, din păcate, la Revoluție, locul a fost profanat. Acolo e înmormântat, într-un sicriu de alamă, fiul unei baronese de pe timpul Austro-Ungariei. Legenda spune că, aflați la Budapesta, doi tineri au iubit o fată și s-au departajat printr-un duel. El a pierdut duelul”, explică Ioan Simoc, primarul din Pietroasa.
O victorie pentru oaspeţi şi două pentru gazde, în cele trei meciuri de sâmbătă ale…
Chiar dacă o bună parte dintre deranjamentele apărute la rețelele de alimentare cu energie electrică…
Se strâng rezultatele negative. Mai ales pe teren propriu. CSC Dumbrăviţa se află la al…
Teatrul Național din Timișoara organizează în perioada 4-10, respectiv 19-20 decembrie 2024, o nouă ediție…
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță că înainte de finalul anului în curs se va finaliza…
Pe data de 21 noiembrie a avut loc Gala Performeri din Sănătate, ediția 2024, desfășurată…