Administratie

Prefectul de Timiș și șeful ISU au verificat stocul de cărbuni al Colterm. Șerpe: Nu vom avea probleme cu căldura

În calitatea de președinte, respectiv vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul Eva Andreaș și șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat (ISUB), Lucian Mihoc, au fost marți la CET Sud pentru a verifica stocul de cărbune.

Cei doi au ajuns la concluzia că stocul de acolo este în concordanță cu ceea ce au declarat reprezentanții Colterm.

„În calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, m-am deplasat împreună cu inspectorul șef ISU, ca vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la sediul CET SUD, unde am constatat că există pe stoc cantitatea de cărbune raportată de către Colterm către Instituția Prefectului, cantitate suficientă pentru furnizarea de energie termică pentru o perioadă cuprinsă între 10 și 15 zile. Din discuțiile cu reprezentanții Colterm, aceștia au contracte cu doi din cei trei furnizori de cărbune, iar cu CEO Oltenia încă nu au încheiat actual adițional pentru furnizare”, a spus prefectul Eva Andreaș.

Urmează noi vizite și chiar o comisie tehnicăpe acest subiect. Conform directorului Colterm, Emil Șerpe, stocul actual de cărbune ajunge pentru 10-15 zile în cazul în care toate cazanele sunt pornite exclusiv pe cărbune. În momentul de față, cazanele funcționează pe cărbune și gaz. Numai în zilele când sunt probleme cu sistemul național de gaz toate cele trei cazane ale Colterm trec exclusiv pe cărbune.

„Cantitatea de cărbune din stoc este undeva la 13.000 de tone. În momentul de față, Colterm consumă în jur de 300 de tone pe zi, cu funcționarea din momentul de față, un cazan pe cărbune și diferența pe gaz, Alimentarea cu cărbune se face continuu, în fiecare zi intră minimum 1.300 de tone. Avem nevoie de cărbune în special în luna ianuarie, când temperaturile foarte scăzute de afară pun în pericol sistemul național de gaz. În momentul respectiv pornim toate capacitățile pe cărbune. Nu vor fi probleme în asigurarea căldurii în această iarnă”, a spus Emil Șerpe, directorul Colterm.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

4 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

6 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

9 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

9 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

9 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

9 ore ago