Primarul Nicolae Robu, trimis în judecată de DNA: Nimeni nu o să aibă nicio probă împotriva mea!

După o audiere de circa o oră, la care a intrat ca suspect, primarul Nicolae Robu a ieșit de la DNA ca inculpat. Edilul a fost trimis în judecată! El a declarat că nu există dovezi împotriva sa și a arătat fotografii cu locuințele a căror vânzare i se impută. UPDATE: Robu le explică prietenilor săi de pe Facebook ce s-a întâmplat.
supuran
Vizibil afectat, primarul Nicolae Robu a ieșit de la DNA după aproape o oră. El s-a prezentat la audieri fără avocat și a aflat că va fi trimis în judecată în dosarul vânzărilor de apartamente pe Legea 112. Edilul a spus că nu există dovezi împotriva sa și a explicat despre ce fel de locuințe este vorba în cazul său.

„Eu sunt un om ultracorect, ultracinstit în tot ce fac. Singura mea avuție până la vârsta asta, cu toate funcțiile pe care le-am obținut, este onoarea. Și nu pot să nu fiu revoltat când cineva atentează la onoarea mea, îmi împroașcă această singură avuție cu noroi. De ce să fiu eu trimis în judecată? De ce apare numele meu într-un material în care, pe 4 pagini și jumătate din 6 și ceva, e vorba despre lucruri total străine mie. În cazul meu s-au vândut doar 2 gioarse, 2 maghernițe, s-au vândut de către aparatul primăriei, nu de către mine cu o semnătură dată de mine fără să mi se spună că acei chiriași au venit mai târziu, că mai știu eu ce alte aspecte, deși sub garanția că totul este legal, dată de aparatul de specialitate, care pentru asta este plătit. Sunt 5 semnături înaintea semnăturii mele? Ce temei aș fi avut eu să nu semnez pe cele două contracte?”, a declarat Robu.

El le-a explicat jurnaliștilor despre ce locuințe este vorba: „Un apartament de o cameră, 25 mp, un apartament de 2 camere, 50 mp, două maghernițe într-un fund de curte, care au fost vândute unor chiriași, eu nu spun că legal sau ilegal, pentru că nu sunt jurist și nu mă pot pronunța. Dar au fost vândute, repet, de către un aparat de specialitate cu semnătura mea de reprezentate, atâta tot, fără să fi spus cuiva vinde-le, fără să fi spus cuiva cel mai mic lucru despre vânzarea respectivă”.

Nicolae Robu se declară foarte revoltat de situație. „Cineva își bate joc de destine. Eu sunt un om care toată viața am fost cinstit, am fost dedicat 100% onorării funcțiilor publice pe care le-am ocupat. Nu cred că este întâmplător că am fost ales de patru ori prorector, de două ori rector, președinte al Senatului (n.r. Universității Politehnica), senator, primar ales și reales. Eu îmi fac datoria. Și să pățesc așa ceva? Nu știu ce au făcut ceilalți înainte, nu știu. Dar eu voi fi trimis în judecată pentru asta, asta e treaba mea, nu am altceva. M-au luat pe mine laolaltă cu tot ce s-a întâmplat înainte, nu știu dacă legal sau ilegal. Nu mă pot eu pronunța, eu nu mă amestec în ce s-a întâmplat înaintea mea.

Dar o spun răspicat: nimeni nu o să aibă nici cea mai mică probă împotriva mea, că nu e de unde să o aibă, că eu aș fi pus pe cineva să facă o vânzare cu încălcarea legii, chiar fiind vorba despre două locuințe prăpădite. Păi ei suportă consecințele dacă au greșit. Ei se bazează pe o hotărâre luată în timpul Administrației Ciuhandu, de către comisia constituită pe subiectul acesta, că se pot vinde și persoanelor care nu au avut contract la data apariției Legii 112 și își argumentează acest punct de vedere prin faptul că au fost niște sentințe judecătorești cu obligația de a vinde. Dar asta nu e treaba mea, asta spun că mi-au explicat ei când eu i-am întrebat de ce au făcut asta”.

UPDATE: Primarul Nicolae Robu a explicat pe Facebook care este situația, din punctul său de vedere, și le cere prietenilor săi virtuali să judece singuri dacă este sau nu victima unui abuz. Iată postarea:

Iată care este problema mea la DNA! Am semnat contractele de vânzare întocmite de aparatul funcționăresc al Primăriei și girate de legalitate prin 5 semnături, pt cele două apartamente din poză, unul de 25 mp, altul de 50 mp -de fapt: niște maghernițe, într-un fund de curte!-, cu pretul de 11.300 euro, iar evaluatorul DNA, plătit din bani publici (!!!), pretinde că ar fi trebuit să fie vândute cu peste 70.000 euro! N-am nicio legătură cu restul dosarului, care vorbește de 1.000 locuințe vândute, de un prejudiciu de peste 40 milioane euro, ÎNAINTE de a fi eu Primar! Judecați singuri dacă sunt sau nu victima unui abuz!

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

11 comentarii pentru acest articol

Nelu a spus: (noiembrie 12th, 2018 at 12:00 )

Asa de bine ti-ai ascuns urmele?

Stelu a spus: (noiembrie 12th, 2018 at 12:15 )

Un penal in plus! Urmeaza demisia de onoare?

Exemplu a spus: (noiembrie 12th, 2018 at 12:28 )

Samartinean si a dat demisia de onoare din PNL….un exemplu…

aferim a spus: (noiembrie 12th, 2018 at 13:04 )

La brutarie, Robu la brutarie!

DoruAviatoru a spus: (noiembrie 12th, 2018 at 14:40 )

La puscarie… Lae du-te la puscarie. Sariti cu toti si strigati tare sa mearga PNL-ul la racoare.

Constantin a spus: (noiembrie 12th, 2018 at 14:53 )

De asta se pregateste Pirtea tare pe margine? Trimiterea Profesorului in judecata obliga BPJ sa impuna un interimar. Pirtea sau Ardelean sunt solutiile momentului. Groza si primarii vor putea coabita cu oricare dintre ei. Aici nu este vorba de Grebla, Iapa, Robert, Popoviciu, Bitea, Ravasila si Nasleu, aici este vorba despre principiul PNL. PNL trebuie sa trimita acasa PSD si infractorii. PNL nu va putea avand aceeasi problema.Profesorul isi poate prezenta in fata instantelor nevinovatia si dupa poate reveni in prim planul politicii liberale. Nu alegeti calea CEX si a PSD. Demisia de onoare este garantul principiului liberal.

liberal a spus: (noiembrie 12th, 2018 at 15:21 )

Ardelean este la București mai tot timpul iar în 2012 a fost impus ca și senator de Dan Rușanu. Pirtea este omul lui Blaga care l-a impus ca și candidat pe locul I la Camera Deputaților. Interimar ar putea fi și Alin Nica, neimpus de nimeni dar susținut de majoritatea primarilor liberali. Este tânăr și încă nu s-a nărăvit în rele. Alături de el mai sunt și vechii liberali: Coifan, Drăgănescu, Dinulescu și alții.

Soso a spus: (noiembrie 12th, 2018 at 15:32 )

Era și cazul sa ne scăpăm și de tine. Un mincinos, un ranchiunos. Știu ce spun. Face tot numai ce vrea el, nu asculta de nimeni. Este un om rău, care și-a așezat foarte bine apropiații în funcții cheie. Nu are rost sa dau exemple. As a a, nenea robu, lasă-le mai încet. Nu ești mai bun decit ceilalți. Ți-ai construit vine aparatul de lingă tine. Ești un mincinos.

leo di taio a spus: (noiembrie 12th, 2018 at 15:55 )

NA ca tot ziceai ca mai vrei un mandat.Ti-o dat DNA-ul mandat anticipat.

INO a spus: (noiembrie 12th, 2018 at 16:09 )

S.P.P.!ROBULANE AI PUSO!SĂ FACI BINE UNUI ORAȘ ȘI SĂ CAZI PE LOCUL 2 ESTE EXACT CE ȚI-AM ZIS!ȚI-A PUS PEDICA SINGUR!SIGUR NU TE MAI VOTEAZĂ NIMENI ȘI SĂ VĂ ZIC UN SECRET ROBU NICI NU MAI VREA SĂ CANDIDEZE PENTRU UN NOU MANDAT!ESTE PREA STRESAT ȘI ADEVĂRUL ESTE CĂCI NU SE PRICEPE NICI LA POLITICĂ NICI LA FOTBAL!!AI ÎNCURCAT O CU DNA UL MY FRIEND!VA TRECE TIMP PÂNĂ SĂ ÎȚI DOVEDEȘTI NEVINOVĂȚIA ȘI ASTA TE ÎNCURCĂ ÎN MULTE DE ACUM ÎNAINTE ROBULANE!TOȚI TE VOR CONSIDERA UN PENAL!HAI PA!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

Rumburak a spus: (noiembrie 13th, 2018 at 09:31 )

Primăria din lăcomia de a colecta impozite mari a stabilit o valoare aberanta pentru ruinele istorice. dna nu a făcut decit sa compare valoarea de impozitare și valoarea de vinzare.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un joc de glezne şi pentru timişorenii care nu sunt familiarizaţi cu lumea lui Florin Răvăşilă. Exact, mă refer la omul său de casă, pentru care Robu a spart în două patrimoniul Timişoarei, Răvăşilă ajungând stăpân peste o jumătate de oraş....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul ligii secunde. Deşi la un moment dat părea doar o formalitate, Dumbrăviţa încă nu reuşeşte să se salveze matemic de la retrogradare. Echipa bănăţeană a avut un meci accesibil acasă cu Metaloglobus şi avea nevoie de victorie pentru a depinde...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta să primească două grupe suplimentare. Contractul de finanţare este de peste 2,6 milioane de lei. Vineri a avut loc predarea de amplasament pentru acest proiect, urmând ca ordinul de începere a lucrărilor să fie emis în curând, imediat după sărbătorile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul ligii secunde. Deşi la un moment dat părea doar o formalitate, Dumbrăviţa încă nu reuşeşte să se salveze matemic de la retrogradare. Echipa bănăţeană a avut un meci accesibil acasă cu Metaloglobus şi avea nevoie de victorie pentru a depinde...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans
În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta să primească două grupe suplimentare. Contractul de finanţare este de peste 2,6 milioane de lei. Vineri a avut loc predarea de amplasament pentru acest proiect, urmând ca ordinul de începere a lucrărilor să fie emis în curând, imediat după sărbătorile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda
Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate, nu a fost să fie organizat chiar la conacul unde lucrările de reabilitare sunt în partea lor finală, dar problemele descoperite au făcut necesare lucrări suplimentare. Totuși, evenimentul vine să încununeze 10 luni de muncă susținută și colaborări de excepție....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes
Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un joc de glezne şi pentru timişorenii care nu sunt familiarizaţi cu lumea lui Florin Răvăşilă. Exact, mă refer la omul său de casă, pentru care Robu a spart în două patrimoniul Timişoarei, Răvăşilă ajungând stăpân peste o jumătate de oraş....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan
Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În fruntea listei se află Alin Nica, actualul preşedinte al CJ Timiş şi candidat pentru un nou mandat în fruntea instituţiei. Pe următoarele locuri se află doi tineri, Vlad Şendroiu (USR) şi Ionuţ Sîrbu (FD), fost preşedinte al TNL Timiş. De...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei
România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness, ce se va desfășura în premieră, la Timișoara, în Iulius Town. În cadrul competiției vor fi prezenți 150 de sportivi din România, Muntenegru, Kosovo, Grecia, Cipru, Serbia, Nord Macedonia, Albania și Croația, care își vor  demonstra abilitățile. Concurenții vor participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara
Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Top