Sport

Telenovela dintre Tribunalul de Baschet şi SCM Timişoara ajunge la sfârşit. Încă un eşec pentru club

Povestea parcă fără sfârşit dintre gruparea de baschet a oraşului şi foştii jucători ai echipei care şi-au căutat dreptatea în justiţie, în primul rând la Tribunalul Arbitral Baschetbalistic ajunge la un final. Aşteptat!

Foştii jucători, Nikolov Hristo, Shiloh Kyle, Milosevic Nenad şi Derrick Low şi-au căutat dreptatea în justiţie, deoarece nu au fost plătiţi la Timişoara, clubul trecând în urmă cu trei ani printr-o reorganizare. Tribunalul Arbitrar Baschetbalistic a dat dreptate jucătorilor şi a impus SCM Timişoara o sumă în jurul a 150.000 de euro. Clubul bănăţean şi-a căutat dreptatea şi la Tribunalul Suprem Elveţian, dar nici acolo nu a avut câştig de cauză.

Ultima carte pe care a mizat gruparea bănăţeană a fost ca Tribunalul Timiş să nu recunoască pe pământ românesc decizia luată de instanţele străine. Tribunalului Timiș a adus la cunoștință soluția: Admite cererea. Recunoaște și încuviințează executarea silită pe teritoriul României a hotărârilor arbitrale BAT nr. 0951/16 și nr. 0991/16″. Cu alte cuvinte și Tribunalul Timis ne-a dat dreptate, SCM Timişoara a preluat toate datoriile si contractele ABC Timişoara, altfel nu puteau să participe în LNBM conform regulamentului FRB. De menționat că la termenul precedent, când s-au pus concluzii pe fond, de la SCM Timișoara nu s-a prezentat nimeni (avocat sau consilier juridic). Am fost prezenți doar noi”, a transmis astăzi reprezentantul jucătorilor, Sabin Gherdan.

Aşadar, clubul bănăţean este bun de plată şi în plus se află deja şi sub prima sanţiune dată de FIBA şi anume interdicţia de a mai efectua transferuri internaţionale.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

5 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

8 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

9 ore ago