Ziaristu' de terasă

Fanfaronadele lui Robu, pe urmele lui Vadim Tudor. Sau cum poți să ajungi ridicol pe mâna unui PRM-ist

Poate unii își amintesc, una din automăgulirile fanfaronului VC Tudor (nu pot să scriu regretat, că aș fi ipocrit) era să prezinte tot felul de medalii, diplome, decorații pe care le-ar fi primit de la varii asociații și instituții din întreaga lume. Și în special din Statele Unite. „Ați văzut, americanii îl iubește”, exclama vulgul PRM-ist impresionat de această corolă de minuni prezentată de Vadim. Numai că unii ziariști au pornit pe urmele acestor medalii și au descoperit că, pentru o oarecare sumă, poate să le cumpere oricine. Inclusiv la kilogram. Unele diplome se dădeau chiar și cu 50 de dolari.

Mi-au amintit de aceste lucruri o recentă întâmplare în care, mare coincidență, este implicat un fost mare „vadimist”, trecut acum la „robism”. La început a fost, nu cuvântul, ci o fotografie care circula în mediile virtuale. În ea două personaje se „trăgeau în chip” precum peizanii care, ajunși la oraș, se pozează în fața unui mall. În cazul de față o piscină. Cele două personaje au și nume: primarul Timișoarei, Nicolae Robu, și consilierul său preferat (sau, mă rog, bodyguard), Ionuț Nasleu, fost țuțăr al lui Vadim Tudor.

Ulterior, dintr-un site local (impactpress) am aflat și explicația acestei poze, prin vorba lui Nasleu. Care, nici una nici alta, afirma că se aflau la reședința de vară a lui Donald Trump din Florida. Acolo unde cică au ajuns după ce au fost bine verificați de Secret Service. „În The Mar-a-lago Club nu intră orice muritor, indiferent de funcție sau avere, ci doar oameni apropiați de administrația Trump (…) În timp ce ne-am aflat noi acolo, am avut ocazia sa fim în preajma cuplului prezidențial, Donald Trump, Melania Trump si copiii. Nu a fost o vizită oficială a primarului Timișoarei, ci doar o întâlnire de curtoazie”, a declarat Nasleu pentru sursa citată. Aici lasă de înțeles că Robu s-a întâlnit cu Trump, dar nu în calitate oficială, ci, așa, ca între prieteni. Au băut o bere, unul a povestit cum face „America great again”, iar altul cum „dezvoltă Timișoara în forță”. Evident, n-au uitat de „hateri” și „tonomatele de presă”, mai mult sau mai puțin „sorosiste”.

La puțin timp de la acest articol, e meritul unui alt ziarist din presa locală (Lucian Paulescu – Ziua de Vest) să meargă pe firul poveștii, precum pe vremuri alți jurnaliști în căutarea „medaliilor” lui Vadim. El a dezvăluit cum stă treaba cu „reședința de vară a lui Trump”. Care nu este altceva decât un club cumpărat de Donald Trump încă din 1985. Și al cărei membru poți fi contra unei consistente sume. Adică precum pe vremuri, medaliile lui Vadim. Și uite așa, Robu a ajuns din nou de râsul Internetului, ridicolul situației fiind dur penalizat de internauți. Mai mult sau mai puțin „hateri”. Iar ceea ce trebuia să fie un exercițiu de imagine s-a transformat într-un alt moment penibil marca Robu. Dar, vorba românului, așa e când te bagi în troacă cu vadimiștii, te râde tot Internetul.

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

3 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

3 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

9 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

9 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

10 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

11 ore ago