Diverse

Verde pentru Biciclete la 10 ani: „Cu cât sunt mai mulți bicicliști pe străzile Timișoarei, cu atât o să fim mai greu de ignorat”

Anul acesta se împlinesc 10 ani de când campania Verde pentru Biciclete (VpB) a luat naștere. Reprezentanții VpB au multe proiecte pentru anul care tocmai a început, iar unul se referă la identificarea zonelor cel mai des folosite de bicicliști. În luna martie se va lansa proiectul Map You Way, unde de data aceasta se va cere ajutorul comunității locale pentru identificarea zonelor cel mai des folosite de către bicicliști.

„Pe baza datelor obținute vom elabora un document de poziție pe care îl vom înainta Primăriei Municipiului Timișoara. Poate n-o să reușim să mutăm munții din loc, dar cu siguranță anul acesta vom muta atenția asupra problemelor care ne vizează direct și a căror rezolvare stă și în puterea noastră. Mulțumim tuturor voluntarilor, biciliștilor, șoferilor, locuitorilor și vizitatorilor orașului Timișoara pentru primii 10 ani Verde pentru Biciclete! Povestea merge mai departe…”, transmite Ana Munteanu pentru Echipa VpB.

O altă campanie de conștientizare este denumită „Șofer pentru biciliști”. Campania se adresează șoferilor din traficul timișorean și urmează să se desfășoare atât în mediul online, pe platformele de socializare, cât și pe pistele pentru biciclete din oraș. De acum șoferii care decid să parcheze neregulamentar vor găsi în parbriz un flyer din partea comunității bicicliștilor cu un mesaj care, sperăm cei de la VpB, să îi determine să renunțe să mai facă această ilegalitate, și de ce nu, să aleagă și ei bicicleta ca mijloc de transport.

„Pentru VpB comunitatea a fost și va rămâne pe primul loc – această campanie s-a născut din dragoste pentru comunitatea locală și toate proiectele întreprinse sub umbrela noastră au fost și vor continua să fie îndreptate în primul rând spre binele bicicliștilor timișoreni. Așadar, suntem datori ca în 2018 să ne unim forțele și să colorăm împreună străzile orașului. În acest an, lună de lună, vom organiza evenimente destinate biciliștilor! De la cursurile lunare de educație rutieră: <<Pedalează informat, pedalează educat>>, la un festival al bicicliștilor, o conferință națională, întâlniri lunare ale lobbyclicliștilor și un amplu proiect de cartare a zonelor care necesită noi piste de bicicletă. Totodată, anul acesta ne-am propus să stabilim un record la Pedalarea de Primăvară, pentru că un lucru e sigur: cu cât sunt mai mulți bicicliști pe străzile Timișoarei, cu atât o să fim mai greu de ignorat”, transmit reprezentanții VpB.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

12 minute ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Domionic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

2 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

4 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

4 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

5 ore ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

5 ore ago