Politicieni

Marilen Pirtea: „guvernarea PSD-ALDE, depăşită de problema şcolilor cu WC în curte”

Cele 1.460 școli care au toaleta în curte sunt o povară prea grea pentru guvernarea PSD-ALDE, consideră deputatul PNL de Timiş Marilen Pirtea. Containerele cu toalete pe care Guvernul vrea să le achiziţioneze sunt doar improvizații şi nu rezolvă problema de fond.

În România mai există 1.460 de şcoli cu toaleta în curte. Guvernul vrea să rezolve problema la modul pompieristic, alocând câte 10.000 de euro pentru fiecare localitate în cae există astfel de şcoli pentru achiziţionarea de containere cu WC. Deputatul de Timiş Marilen Pirtea, coordonator al Comisiei de educație a PNL, susţine că acest demers este departe de-a rezolva o problemă de fond a infrastructurii educaţionale.

În timp ce Guvernul PSD-ALDE coboară tot mai mult finanțarea administrațiilor locale, prin cel mai redus buget post-criză alocat primăriilor raportat la PIB (7,5% pondere în PIB, conform proiectului Bugetului de stat 2019, dezbătut în aceste zile), propunerea de acordare a sumei de 10.000 de euro primăriilor în care se află astfel de școli, pentru achiziția de containere cu toalete, reprezintă o soluție de compromis, care nu poate să răspundă cu adevărat nevoilor din școlile mediului rural, în care elevii au dreptul la igienă și condiții sanitare similare cu cele de beneficiază elevii din școlile din mediul urban”, arată Pirtea.

Mai mult, parlamentarul consideră că această decizie trebuia discutată cu responsabilii din administraţiile locale şi directorii de şcoli. Această abordare, în care câțiva oameni de la București decid cum să fie cheltuit un buget public, la repezeală, seamănă mai degrabă cu o măsură de imagine, adoptată în binecunoscutul stil populist, caracteristic pentru PSD-ALDE”, mai spune Pirtea.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

3 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

4 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

4 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

6 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

7 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

7 ore ago