Judete

Eveniment cu încărcătură emoțională la Biblioteca UPT: handbaliștii au adus Cupa României! / FOTO

Sărbătoare în familia Universității Politehnica Timișoara. Handbaliștii de la SCM, care au câștigat Cupa României în data de 10 martie, după o finală disputată împotriva Stelei București, au adus trofeul la Biblioteca UPT, în cadrul unei festivități de premiere, eveniment cu încărcătură emoțională și din pricina distanței de zeci de ani de la câștigarea ultimei Cupe: 33 de ani.

Handbaliștii timișoreni au fost aplaudați la scenă deschisă și prezentați în fața celor câteva zeci de persoane care au asistat la evenimentul de la Biblioteca UPT, printre care s-au numărat și foști componenți ai echipei, care au scris istorie pentru handbalul timișorean. În dar, sportivii și staff-ul tehnic al echipei de pe Bega au împărțit tricouri imprimate cu momentele de bucurie, de după câștigarea trofeului.

„Jucătorii au reușit, în condițiile pe care le știți, să învingă caracatița formată din echipele din București și să reușească, iată, după câteva decenii, să aducă Cupa României la Timișoara. Performanța nu ar fi fost posibilă dacă nu și-ar fi găsit mediul propice pentru a fi adunați jucători care au crescut la Timișoara, dar nici fără sprijinul celor noi veniți aici, mai ales din vecinătatea noastră, construindu-se o echipă solidă, capabilă să învingă pe oricine din această țară. Se spune că în viață trebuie să cinstim moștenirea pe care o avem ca să ne bucurăm de roadele ei. Cred că ce s-a întâmplat se datorează și acelor oameni care în decursul zecilor de ani au ținut trează ideea de sport de performanță la Politehnica”, a spus, în fața asistenței, rectorul Universității Politehnica Timișoara, prof. dr. ing. Viorel-Aurel Șerban.  

Momentul culminant al evenimentului a fost aducere trofeului, pe care căpitanul echipei, Cristian Fenici, l-a așezat pe un soclu, în mijlocul asistenței.

Share
Published by
Dan Oancia

Recent Posts

În luna mai vom avea parte de evenimente deosebite la Ziua Porților Deschise a Școlii de Arte din Timișoara

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere…

4 minute ago

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

2 ore ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

3 ore ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

3 ore ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

15 ore ago