Sport

N-au fost lei, au fost miei! Timişoara eliminată surprinzător din Cupa României

Dinamo Știința București a învins SCM Timișoara, scor 96-83, în manșa a 2-a din sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin. În tur, Timișoara s-a impus cu scorul de 86-75. Totul a fost decis în ultimele minute. Bănăţenii au revenit de la -20 la scor de calificare, -8, dar au ratat nepermis şi au făcut greşeli de neiertat, pe care Dinamo le-a speculat, calificându-se la o diferenţă de un coş.

Partida a fost deschisă de un coș al Timișoarei, totul părea normal, însă amfitrionii au trecut apoi la conducere și s-au desprins la 13 puncte, 19-6, încheind prima perioadă în avantaj, 27-16. În sfertul al 2-lea ecartul a oscilat între 6 și 15 puncte în favoarea bucureștenilor, aceștia încheind repriza cu 54 puncte marcate și un avantaj de 14 lungimi, 54-40, bănăţenii având minute când nu păreau că sunt în joc.

Dinamo Știința a mărit ecartul la 19 lungimi în minutul 28 al partidei şi a ajuns chiar la un incredibil 86-66 spre finalul ultimului sfert. Bănățenii au reacționat în sfârşit, reușind un parțial de 16-4, completat de tripla lui Vukosavljevic, pentru a reveni în avantaj la general, 91-83.

Deloach a pus două libere după care jocul a fost întrerupt din cauza unor probleme tehnice la Sala Dinamo cu tabela de marcaj. După reluare Barro a fost trimis la linia de pedeapsă, unde a fost precis pentru a egala situația la general, după ce bănăţenii au ratat o finalizare care i-ar fi dus în Final 4.

Elevii lui Cristi Bota au ratat şi la ultima posesie, după care Komatina a comis o eroare incredibilă, trimițându-l pe Baker la linia de pedeapsă cu trei secunde înainte de final. Acesta a marcat ambele libere, iar oaspeții nu au mai avut time-out. Timpul a expirat, iar Dinamo s-a calificat după 96-83 astăzi şi 171-69 la general.

O imensă şansă ratată de baschetbalişti pentru a ajunge în semifinale, asta după ce handbaliştii au luat Cupa, iar rugbiştii joacă finala sâmbătă.

Justin Baker a reuşit 24 puncte şi 10 recuperări, iar Michael Deloach a adăugat 16 puncte şi 18 pase decisive. Vladan Vukosavljevic a totalizat 26 puncte, 6 recuperări, 4 capace, Marko Stojadinovic a adăugat 14 puncte, iar Sherwood Brown a încheiat cu 11 puncte, 6 recuperări pentru Timișoara.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

4 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

4 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

5 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 ore ago