Reprezentanții Universității de Vest din Timișoara reacționează vizavi de decizia de miercuri a consilierilor județeni, prin votul cărora a picat proiectul referitor la regulamentul de închiriere și de dare în folosință gratuită a terenului Aerodromului Cioca. Prin acest vot, liderii CJT afirmă că nu se mai poate desfăşura un concurs pentru elevi organizat de Agenția Spațială Română, în colaborare cu UVT.
După cinci ani de la precedenta competiție (în 2014), reprezentanții Agenției Spațiale Române au solicitat din nou Consiliului Județean Timiș acordarea spațiului de la Aerodromul Cioca, pentru a organiza o nouă ediție a concursului, care este planificat pentru 24 aprilie, acolo unde elevi de liceu lansează minisateliți. Autoritățile administrației judeţene, în grija cărora se află patrimoniul Aeroportului Cioca, au introdus în această perioadă spre dezbaterea și deliberarea plenului CJ Timiș un nou regulament de utilizare a spațiilor de la aerodrome. Faptul că acest regulament nu a fost încă adoptat și nu a intrat în vigoare paote bloca evenimentul destinat elevilor.
Reprezentanții UVT solicită CJ Timiș să coopereze cu organizatorii competiție pentru a evita anularea evenimentului din 24 aprilie. „Solicităm public CJ Timiș să coopereze cu organizatorii competiției girate de Agenția Spațială Română, pentru a evita, în extremis, anularea evenimentului din 24 aprilie, pe care, dacă l-ar găzdui, ar aduce multă bucurie și entuziasm publicului din oricare alt oraș mare al țării. Universitatea de Vest din Timișoara susține inițiativele tinerilor creativi și talentați, competițiile lor, și consideră că rolul autorităților locale nu poate fi decât unul de facilitator și partener activ pentru buna desfășurare a competițiilor organizate în acest spirit”, este apelul pe care îl adresează rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea, pentru o rapidă deblocare a avizării evenimentului în spațiul Aerodromului Cioca.
Reprezentanții UVT spun că, în ciuda eforturilor depuse de universitate în direcția catalizării interesului organizatorilor pentru aducerea în orașul nostru a evenimentelor cu adevărat speciale, “neînțelegerile și sincopele din activitatea decidenților administrației locale, pun în pericol buna desfășurare a unei competiții de anvergură și blochează inițiativele de viitor, deschise gândirii secolului XXI”.
Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…
Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…
La sfârșit de an, Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, a făcut o analiză a…
PSD, PNL, UDMR și grupul minorităților naționale au ajuns la un acord de coaliție pentru…
O clipă de neatenţie a fost destul încât să ajungă la spital. I s-a întâmplat…
În şedinţa BPN a PNL desfăşurată duminică seara s-au luat câteva decizii care privesc şi…