Rectorul UVT, Marilen Pirtea, intervine în scandalul de la Aerodromul Cioca

Marilen Pirtea

Marilen Pirtea

Reprezentanții Universității de Vest din Timișoara reacționează vizavi de decizia de miercuri a consilierilor județeni, prin votul cărora a picat proiectul referitor la regulamentul de închiriere și de dare în folosință gratuită a terenului Aerodromului Cioca. Prin acest vot, liderii CJT afirmă că nu se mai poate desfăşura un concurs pentru elevi organizat de Agenția Spațială Română, în colaborare cu UVT.

După cinci ani de la precedenta competiție (în 2014), reprezentanții Agenției Spațiale Române au solicitat din nou Consiliului Județean Timiș acordarea spațiului de la Aerodromul Cioca, pentru a organiza o nouă ediție a concursului, care este planificat pentru 24 aprilie, acolo unde elevi de liceu lansează minisateliți. Autoritățile administrației judeţene, în grija cărora se află patrimoniul Aeroportului Cioca, au introdus în această perioadă spre dezbaterea și deliberarea plenului CJ Timiș un nou regulament de utilizare a spațiilor de la aerodrome. Faptul că acest regulament nu a fost încă adoptat și nu a intrat în vigoare paote bloca evenimentul destinat elevilor.

Reprezentanții UVT solicită CJ Timiș să coopereze cu organizatorii competiție pentru a evita anularea evenimentului din 24 aprilie. „Solicităm public CJ Timiș să coopereze cu organizatorii competiției girate de Agenția Spațială Română, pentru a evita, în extremis, anularea evenimentului din 24 aprilie, pe care, dacă l-ar găzdui, ar aduce multă bucurie și entuziasm publicului din oricare alt oraș mare al țării. Universitatea de Vest din Timișoara susține inițiativele tinerilor creativi și talentați, competițiile lor, și consideră că rolul autorităților locale nu poate fi decât unul de facilitator și partener activ pentru buna desfășurare a competițiilor organizate în acest spirit”, este apelul pe care îl adresează rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea, pentru o rapidă deblocare a avizării evenimentului în spațiul Aerodromului Cioca.

Reprezentanții UVT spun că, în ciuda eforturilor depuse de universitate în direcția catalizării interesului organizatorilor pentru aducerea în orașul nostru a evenimentelor cu adevărat speciale, “neînțelegerile și sincopele din activitatea decidenților administrației locale, pun în pericol buna desfășurare a unei competiții de anvergură și blochează inițiativele de viitor, deschise gândirii secolului XXI”.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

4 comentarii pentru acest articol

Dan a spus: (aprilie 10th, 2019 at 23:00 )

Pnl a votat impotriva … deci Pirtea cearta PNL?

consilier a spus: (aprilie 11th, 2019 at 00:01 )

PNL+UNPR nu au votat împotrivă. S-au abținut. În rest asistăm la excese mediatice! De-o parte și de alta!

Suici a spus: (aprilie 11th, 2019 at 00:03 )

La ce gaste sunt in PNL nu e de mirate … toti inculti cu 4 clase

Monica Harmanescu a spus: (aprilie 11th, 2019 at 20:06 )

Apoi daca nu au noul regulament, cu siguranta ca este valabil cel pe baza caruia s-a lucrat pana acum. Avand in vedere data evenimentului, doar nu o sa se opuna cei din CJT sa se desfasoare concursul unor elevi in aceeasi locatie in care s-a desfasurat si in anii anteriori. Ar fi o mare magarie, iar cei din CJT ar fi mari magari. Demn de pamflet!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

aeroportul-timisoara-700x280-01

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

iulius-mall-timisoara-craciun_728x90

Social vezi arhiva Social