Asociația pentru Dezvoltare Urbană te invită alături de pictorul Laurențiu Dimiscă să ai o experiență vizuală unică în Timișoara și Arad. Vei putea afla și înțelege, pășind într-o cameră obscură, cum folosește un om cu deficiențe vizuale un Smartphone. Dacă alegi să experimentezi aceste lucruri, atunci vei putea beneficia de ateliere gratuite de desen și vei descoperi tehnicile și imaginile tactile prin care nevăzătorii descoperă lumea.
Evenimentul va avea loc în Timișoara, în Parcul Copiilor, între orele 10.00 și 19.00, din 24 până în 26 mai, iar în Arad, în Piața Avram Iancu, între orele 10.00 și 19.00, din 31 mai până în 2 iunie. În România sunt aproximativ 100.000 de persoane cu afecțiuni de vedere, dintre care aproape 3.000 sunt copii. Majoritatea văzătorilor nu știu că o persoană cu deficiențe de vedere folosește Smartphone-ul, un device banal, dar care îi poate schimba aproape complet viața.
Pentru ca aceste beneficii să ajungă la cât mai mulți oameni, Asociația pentru Dezvoltare Urbană lansează petiția ce solicită Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Ministerului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate introducerea Smartphone-ului pe lista subvențiilor pentru sprijinirea persoanelor cu deficiențe de vedere.
Semnează și tu petiția pe Declic. Evenimentul este organizat de Asociația pentru Dezvoltare Urbană în cadrul proiectului Tehnologia Equal – „Smartphone-ul de la capriciu la necesitate”, un program dezvoltat cu sprijinul Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile.
Asociaţia pentru Dezvoltare Urbană este o organizaţie non-guvernamentală din România fondată în 2009, a cărei misiune este să găsească soluţii la unele probleme ale comunităţii pentru o dezvoltare durabilă a acesteia. Obiectivele principale sunt încurajarea inovării şi modernizării prin punerea în aplicare proiecte şi iniţierea unor programe care pot servi drept exemplu în diferite domenii ale dezvoltării umane – www.procivic.ro
Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, inființată în anul 1994, în cadrul unei inițiative a Comisiei Europene. FDSC este o „organizație pentru organizații”, care consideră că dezvoltarea sectorului neguvernamental reprezintă în sine un indicator pentru starea comunității în care cetățenii trăiesc – www.fdsc.ro.
Preşedintele CJ Timiş, Alfred Simonis, a dat asigurări că echipa Poli Timişoara nu va dispărea,…
O campanie gratuită de colectare a deșeurilor voluminoase se va desfășura în cartiere până la…
Conform Barometrului LIBERTATEA-INSCOP, realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Libertatea în perioada 7-12 noiembrie…
Misterul din centrul oraşului. Joi spre seara, IPJ Timiș a fost sesizat prin apel 112…
Comisia de circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a aprobat închiderea traficului rutier pe mai…
Proiectul Glovo Academy, organizat de platforma multi-categorie care oferă acces la o varietate mare de…