Invatamant

Miniştrii Educaţiei din şase ţări vin la Timişoara pentru discuţii cu specialiştii din China

La Timişoara, vineri şi sâmbătă, se vor afla miniştrii Educaţiei sau adjuncţii acestora din din din şase ţări est-europene. Pe 17 şi 18 mai ei vor lua parte la două conferinţe organizate de China în parteneriat cu ţările est-europene, în vederea găsirii celor mai bune posibilităţi de colaborare în domeniul educaţiei şi cel universitar.

Universitatea de Vest Timișoara

Prezenţă selectă, vineri şi sâmbătă, la Universitatea de Vest Timişoara. Aici se vor afla şefii Educaţiei din Muntenegru, Serbia, Cehia, Ungaria, Macedonia de Nord şi România. Ei vor lua parte la două conferinţe de importanţă, la care se vor discua poibilităţile de colaborare inter-ţări, dar mai ales cu China, organizatoarea evenimentelor. Vorbim despre cea de a şaptea ediţie a Dialogului privind Politicile Educaționale în format China – Europa Centrală și de Est, respectiv cea de a şasea ediţie a Consorțiului instituțiilor de învățământ superior din China – Europa Centrală și de Est.

„Universitatea de Vest din Timișoara, aflată printre cele mai prestigioase, motivate și dinamice instituții de profil din România, aniversează 75 de ani de existență și este onorată să anunțe o nouă premieră absolută, în tradiția orașului nostru, care a înregistrat de-a lungul timpului multe premiere naționale și internaționale. Este vorba, de această dată, de găzduirea unui format special al reuniunilor internaționale pe tematică educațională, într-o dublă sesiune China – Europa Centrală și de Est. Evenimentul vine să confirme faptul că, într-o lume din ce în ce mai globalizată, cooperarea între universităţi, state şi regiuni, în domeniile educaţiei şi cercetării, sunt esenţiale pentru o dezvoltare durabilă şi sustenabilă”, au anunţat cei de la UVT.

Ambele evenimente sunt găzduite pentru prima oară de România . discuţiile purtate sunt dedicate adâncirii coperării între zona Europei Centrale şi de Est şi Republica Populară Chineză, în format 17+1, prin educaţie şi cercetare. La discuţii va lua parte şi Jiang Yu, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România.

Formatul 17+1 reprezintă o iniţiativă a Republicii Populare Chineze, având ca obiective intensificarea şi extinderea cooperării acesteia cu 12 state din Uniunea Europeană şi 5 state din zona Balcanilor în domeniile: investiţiilor, transportului, finanţelor, ştiinţei, educaţiei şi culturii. Statele din zona europeană reprezentate la evenimente sunt: Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Estonia, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia. Cele două evenimente, găzduite în 2019 de către România, prin Universitatea de Vest din Timişoara, sunt organizate în tandem, anual, prin rotaţie, fie în China, fie în una dintre ţările de pe continentul european.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

39 de minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago