Politica

Nicolae Robu în BPJ: PNL Timiş a câştigat alegerile! Alin Popoviciu, salvat de Gheorghe Falcă de demitere

În prima şedinţă a BPJ, organizată după alegerile europarlamentare, preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, a afirmat că organizaţia sa… a câştigat alegerile. Alături de Gheorghe Falcă, Robu a reuşit să-l salveze pe secretarul general Alin Popoviciu de demitere.

Film suprarealist la începutul şedinţei de joi seara a Biroului Permanent Judeţean al PNL Timiş, primul convocat după alegerile de duminică. Prezentând un raport, preşedintele organizaţiei, Nicolae Robu, i-a anunţat pe cei prezenţi că PNL Timiş a fost marele câştigător al alegerilor. Şi asta cu toate că pe Timiş a avut cu patru procente mai puţin decât Alianţa USR-PLUS, iar la Timişoara a fost pur şi simplu măcel, 41 – 23 în favoarea alianţei. Cum a ajuns Robu la concluzia victoriei? El a spus că, în privinţa numărului de voturi date liberalilor, Timişul a fost pe locul IV în ţară. Evident, Bucureştiul l-a spart pe sectoare şi n-a spus nimic despre faptul că Timişul se numără printre cele mai populate judeţe din ţară. N-a suflat niciun cuvânt nici despre faptul că, dacă se ia pe procente, Timişul a fost la jumătatea clasamentului, fiind devansat, printre altele de Vrancea, Botoşani, Vâlcea şi alte foste fieff-uri PSD-iste.
Al doilea punct important de pe ordinea de zi a şedinţei a fost încercarea de demitere a secretarului general Alin Popoviciu. Prin ricoşeu, evitând să dea atacul direct la Robu, opozanţii acestuia au încercat să demită mâna sa dreaptă. Iar masa critică exista. Primul care a cerut supunerea la vot a schimbării lui Popoviciu a fost Cosmin Şandru, liderul TNL Timiş. Ulterior încă vreo zece au cerut vot în acest sens, atacându-l pe Popoviciu, printre ei numărându-se deputaţii Ben Oni Ardelean şi Pavel Popescu. Apărându-se de atacuri, Popoviciu a încercat să dea vina pe un alt apropiat al lui Robu, şeful organizaţiei PNL Timişoara, Dan Diaconu.

În sală exista însă şi un grup de vreo 20 de persoane, aplaudaci ai tandemului Robu – Popoviciu, care nu erau membrii BPJ. Aceştia i-au făcut galerie sectretarului general. Printre cei care nu sunt membri BPJ, dar erau în sală, se numără şi celebrii Cătălin Iapă şi Sanda Greblă. De menţionat că, la un moment dat, a vrut să intre şi Claudiu Chira, cel care după alegeri a cerut demnisia preşedintelui PNL Timiş. Acesta a fost însă dat afară chiar de către Robu.

Când se apropia momentul ca demiterea să fie supusă la vot, în sală a intrat viitorul eurodeputat Gheorghe Falcă. Cu un aer triumfalist, el a spus că e vremea şampaniei, iar nu a execuţiilor. Şi, pur şi simplu, l-a scos din şedinţă pe Popoviciu pentru a merge la o terasă. Profitând de ocazie, Robu a suspendat procedura de demitere. Şi astfel, PNL Timiş a reuşit să facă o nouă analiză serioasă privind eşecul usturător – pardon victoria! – de duminică.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 minute ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

50 de minute ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

2 ore ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

2 ore ago

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

4 ore ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

5 ore ago