Politica

Succesul din alegeri a adus la USR un val de iubire politică. Selecţia membrilor noi e severă, dar pot exista derogări

Succesul fulminant şi neaşteptat de politicienii „bătrâni”, a atras brusc un imens val de interes din partea doritorilor de a intra sau chiar de a se transfera la Uniunea Salvaţi România. Liderii organizaţiei Timiş ne asigură că fiecare cerere va fi analizată individual, „la sânge”, iar oportuniştii îşi pot lua adio de la speranţa unui loc bun în noua vedetă politică a ţării.

USR Timiș

Filiale întregi de la alte partide au decis brusc faptul că le place cum face politică USR şi au cerut să fie transferaţi la noua formaţiune. Nicio speranţă în acest fel, ne asigură Cristian Moş, preşedintele USR Timiş, în acest partid se va face un nou tip de politică, diferit de cel actual, unul în care se urmăreşte binele omului de rând, nu funcţiile politice.

„Le mulţumim timişenilor şi timişorenilor că ne-au acordat votul, suntem conştienţi de importanţa acordată de cetăţeni. Am învăţat şi invăţăm din critici şi le mulţumim celor care văd un viitor în USR Plus. Avem o responsabilitate oferită de cetăţeni, iar Munca începe doar acum. Trebuie să arătăm că vrem binele cetăţenilor, nu să ajungem noi pe funcţii. Până ieri am primit 200 de adeziuni. Nu vom primi oameni murdari şi fără coloană. Am făcut acest pas ca să schimbăm clasa politică”, a declarat Cristian Moş.  

Cei care vin din alte partide, care sunt cunoscuţi că au fost traseişti sau au ocupat diferite funcţii în anii trecuţi nu sunt bineveniţi în USR, spune şi Vlad Botoş, preşedintele USR Arad, proaspăt ales pe listele USR să repretinte România la Bruxelles. Totuşi, există un totuşi, cei „virusaţi” deja de politică în alte formaţiuni pot devenit USR-işti, dar numai de o derogare, după ce e aprobată de conducerea locală a partidului!

„Nu vom primi membri de la alte partide, vrem să facem un alt fel de politică. Nu vor fi primiţi organizații întregi. Nu vom primi un primar care a fost deja în două partide. Dacă a avut funcţie de conducere în ultimii ani trebuie supuşi derogării. Desigur, nimeni cu cazier penal nu va fi acceptat la noi”, a declarat, la rândul său, Vlad Botoş, miercuri, la Timişoara.

În acest moment sunt deja 50 de organizații locale ale USR în Timiş, până la final de an vor fi deja 70, iar până la alegerile de anul viitor partidul va avea organizaţie în toate unităţile administrativ-teritoriale, avertizează liderii locali ai formţiunii. La nivel naţional USR are deja 10.000 de membri, iar în Timiş sunt aproximativ 1.200, cea mai mare din ţară, după Bucureşti. Conform lui Botoş, contează mult omul locului, mai ales la ţară, reţelele de socializare au rol important, dar campania din uşă în uşă e importantă. „Noi vrem să facem un alt fel de politică, suntem oameni care mergem pe stradă, la firul ierbii”, a mai declarat Botoş.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

22 de minute ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

54 de minute ago

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

3 ore ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

4 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

14 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

14 ore ago