Politica

Cad capete şi în PNL după alegeri. Demisie în bloc la vârful organizaţiei din Capitală şi sectoare

Fostul timişorean Cristian Buşoi a demisionat din funcţia de preşedinte al PNL Bucureşti în urma rezultatelor foarte slabe de la alegerile europarlamentare. Cel mai probabil el va fi înlocuit cu Rareş Bogdan. De asemenea, au mai demisionat, cinci dintre cei şase şefi ai organizaţiilor din sectoare.

PNL a obţinut la nivelul Municipiului Bucureşti doar 15% la alegerile europarlamentare, clasându-se în urma USR-PLUS, dar şi a PSD. Drept consecinţă, şeful PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, şi-a anunţat demisia din funcţie. E drept, o demisie cae i-a fost şi cerută cu insistenţă. ”Cel mai înțelept este să ne retragem. Voi rămâne implicat în organizația PNL București și în dezbaterile privind temele pe București. PNL București a avut o organizare bună și a făcut tot ce trebuie pentru a susține și a ajuta campania PNL la nivel național. (…)Am preluat organizația la 12% cu 74.041 de voturi la alegerile locale din 2016. La alegerile europarlamentate de anul acesta, PNL București a obținut 15,7%, adică 145.952 de voturi. Este o dublare a numărului de voturi. Dar, ca președinte al PNL București, eu și întreaga echipă de conducerea a PNL București ne asumăm responsabilitatea pentru scorul la București”, a anunţat Buşoi într-un comunicat de presă. El susţine însă că şi conducerea națională a partidului este responsabilă pentru scorul PNL la București. “Organizarea și politica locală sunt o parte componenta importantă într-o campanie electorală, dar la București și în marile orașe cel mai mult influențează votul politic, imaginea națională a partidului și a liderilor săi”, a continuat Buţşoi. Alături de el au demisionat și șefii organizațiilor de sectoare, mai puțin Anca Boagiu de la Sectorul 2. Rareș Bogdan este favorit să preia conducerea interimară a PNL București.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

6 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

9 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

10 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

10 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

11 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

12 ore ago