Administratie

Două asocieri de firme vor să realizeze studiul de fezabilitate pentru autostrada Timișoara-Moravița

Autostrada spre Serbia este un demers care există de mulți ani în… gândurile multora. Lucrurile încep să se miște, însă, în aceste zile. Două asocieri de firme s-au arătat interesate de realizarea studiului de fezabilitate.

Cele două grupuri firme au depus deja ofertele la CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere), acestea fiind în evaluare. Costul studiului de fezabilitate este de aproximativ 13 milioane de lei, fără TVA.

„Autostrada spre Serbia, mai aproape de realitate! Demersurile oficiale pe care le-am întreprins pentru dezvoltarea infrastructurii județului Timiș au rezultate tot mai vizibile! Două firme s-au arătat interesate de realizarea studiului de fezabilitate a autostrăzii Timișoara-Moravița, care va lega România de Serbia. Aceste 2 firme au depus deja ofertele la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, fiind în prezent în evaluare. Costul studiului de fezabilitate este de aproximativ 13 milioane de lei, fără TVA”, a scris Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Licitaţia pentru desemnarea celor care se vor ocupa de întocmirea studiului de fezabilitate pentru ceea ce va fi autostrada A9, Timişoara – Moraviţa, a fost lansată de Compania de Drumuri pe data de 14 martie 2019 . Cele două oferte provin de la două asocieri de firme: Asocierea SC Search Corporation SRL – SC Egis Romania SA, respectiv Asocierea SC Procad SRL-SC Bauplaning SRL- SC Cubit Proiectare SRL-Roden KFT

Durata contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate va fi de 24 de luni, se spune în anunţul lansat pe Sistemul de Achiziţii Publice Electornice: SICAP.

Valoarea estimată a contractului este cuprinsă între 11,38 milioane de lei – 13,45 milioane de lei, fără TVA.

Câştigătorul se va ocupa de: Elaborarea Studiului de Fezabilitate, ţinând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislaţiei în vigoare; Întocmirea documentaţiei suport şi asistenţă acordată Beneficiarului pentru depunerea şi susţinerea aplicaţiei de finanţare; Pregătirea documentaţiei de atribuire a contractului de proiectare şi execuţie lucrări şi acordarea asistenţei tehnice necesare Beneficiarului în perioada derulării procedurii de achiziţie publică pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor.

Criteriul de atribuire a licitaţiei va fi cel mai bun raport calitate – preţ, iar componenta financiară va avea o pondere de 40% în punctajul final.

Noua autostradă ar urma să lege Timişoara de Pancevo, pe o lungime de 140 de kilometri, iar de aici mai departe, de Belgrad, pe un drum deja existent.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

La bulevardul Stan Vidrighin mai sunt de realizat lucrări la spațiul verde și montat mobilier urban

Odată realizată testarea liniilor de tramvai de pe Calea Stan Vidrighin, primăria mai are de…

12 ore ago

„Efectul” bienalei Beta asupra patrimoniului Timișoarei. Fosta Cazarmă din Piața Libertății, un atu cu un potențial extraordinar

Poate că cel mai important câștig pentru oraș, odată cu deschiderea Beta – bienala de…

12 ore ago

Specialistul care a prezentat vânzarea datelor timișorenilor spune că acestea au fost făcute publice pe net

Specialistul în securitate cibernetică Bogdan Albei, cel care a și făcut publică solicitarea de ransomware…

12 ore ago

Mai clar decât o arată scorul! Dumbrăviţa bate Bihorul cu un gol de trei puncte

Victorie importantă pentru CSC Dumbrăviţa în etapa a şasea a sezonului regular. Bănăţenii s-au impus…

12 ore ago

Pe mâna veteranilor. Sadoveac şi portarul Stojkovic, principalii protagonişti ai victoriei cu Bacăul

Meci intens pe semicercul Sălii UVT, acolo unde în etapa a 3-a, SCM Poli a…

13 ore ago

Mâncare aleasă, vin proaspăt şi Lepa Brena! Timişenii sunt aşteptaţi în acest weekend la Vârșeț

Ediţia a 66-a a Zilelor Culesului de Struguri de la Vârșeț, Serbia, se desfăşoară în…

14 ore ago