Diverse

Zeci de metri cubi de deşeuri şi vegetaţie au fost adunate de pe marginile râurilor şi lacurilor din vestul României

Angajaţii de la Apele Române s-au pus pe lucru şi, alături de voluntari, au reuşit să cureţe de vegetaţie şi deşeuri malurile râurilor şi ale acumulărilor de ape din zona de vest a ţării. Zeci de metri cubi de vegetaţie şi de gunoaie au fost adunate din zonele vizate.

Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) desfășoară, prin Sistemele de Gospodărire a Apelor Timiș și Caraș-Severin, lucrări de igienizări pe diguri și pe cursuri de apă.

„Temperaturile ridicate coroborate cu precipitațiile însemnate cantitativ, din luna iunie, au dus la creșterea vegetației pe diguri și în cursurile de apă din arealul Banatului.  De asemenea, cantități importante de deșeuri au fost transportate de viituri, lăsând în urmă un peisaj dezolant. În aceste condiții, ABA Banat a început acțiuni de igienizare pe râurile Bega, Timiș, pe acumulările Dumbrăvița, Murani, Pișchia, Surduc, zona Golf Cerna, care se vor derula până la sfârșitul anului, și se vor extinde pe toate cursurile de apă din bazinele hidrografice administrate. Până acum au fost colectate 50 mc deșeuri (materiale plastice, PET-uri, hârtii, cartoane) și 40 mc de vegetație lemnoasă (crengi, bușteni plutitori) căzută în albia minoră în urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase”, au anunţat cei de la ABA Banat.

Totodată, în Timiș s-a derulat o acțiune ecologică organizată de o firmă, care, din spirit civic, a strâns 37 mc  de deșeuri (echivalentul a 5,5 tone). Din partea formației Surduc au participat 3 persoane, iar tractorul cu remorcă a asigurat transportul din zonele greu accesibile a materialelor colectate, care au fost preluate de către o firmă de salubritate.

„Suntem bucuroși să participăm la asemenea acțiuni civice, care vizează igienizări de ape, mai cu seamă că în acest week-end se sărbătorește Zilele Lacului Surduc. Toți dorim ape curate și maluri curate unde să ne putem relaxa în voie. Cu acest prilej, mai fac un apel către populație: nu mai aruncați /depozitați gunoiul pe ape sau în jurul apelor, în locuri neamenajate. Pentru aceste gunoaie apa va deveni un mijloc de transport care va polua alte regiuni. Fiți implicați și vigilenți, ca să păstrăm curățenia apelor, oriunde ne-am afla”, a spus Titu Bojin, directorul ABA Banat.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

5 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

6 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

6 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

8 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

8 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

9 ore ago