Politica

De noaptea minţii! Marian Cucşa „trei procente” cere demisia preşedintelui Klaus Iohannis

Preşedintele ALDE Timiş, Marian Cucşa, totodată vicepreşedinte naţional al formaţiunii lui Tăriceanu, îi cere, nici mai mult, nici mai puţin, lui Klaus Iohannis să demisioneze din funcţie. La alegerile din 26 mai, ALDE a luta 3,2% în Timiş, în timp ce pentru referedumul convocat de preşedinte au votat 6,4 milioane de români.

Marian Cucsa

Imediat după ce Curtea Constituţională a respins iniţiativa de revizuire a Constituţiei privind interzicerea amnistiei şi graţierii faptelor de corupţie, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a sărit să-i ceară demisia preşedintelui Klaus Iohannis. La puţin timp l-a imitat şi liderul ALDE Timiş, Marian Cucşa, de altfel un băiat de casă al lui Tăriceanu. „Iohannis nu are niciun fel de scuză pentru decizia de azi! A fost avertizat cu privire la întrebări. ALDE a spus încă dinainte de referendum, dar și după că prima întrebare nu poate fi transpusă în Constituție. Nu am reușit să îl întoarcem pe Iohannis din drumul său electoral. Au fost analiști și chiar susținători care i-au spus că nu e bine ceea ce face. Iohannis a mers mai departe, ignorând totul. Cum de s-a ajuns în această situație? Interesele politice ale președintelui au prevalat oricăror principii de constituționalitate. Pentru că a manipulat poporul cu bună știință pentru a obține avantaje electorale, pentru că a demonstrat că este un adevărat pericol pentru democrație, capabil să sacrifice orice pentru a mai obține un nou mandat, Klaus Iohannis ar trebui să demisioneze!”, arată Cucşa într-o postare pe Facebook. 

Ironic, el întreabă ce se întâmplă cu zecile de milioane folosite la referendum: „Va da președintele înapoi din meditații banii cheltuiți?”. În paranteză fie spus, zecile de milioane cheltuite pentru referedumul cu familia tradiţională, care n-a avut nici măcar cvorum, îi dă Dragnea şi cu Tăriceanu înapoi?

De menţionat că, la alegerile europarlamentare, ALDE a luat la nivel naţional puţin peste patru procente, iar în Timiş 3,2%. În schimb, 6,4 milioane de români au fost de acord cu preşedintele Klaus Iohannis ca faptele de corupţie să nu fie amnistiate sau graţiate. Pentru rezultatele catastrofale, Cucşa i-a acuzat la acea vreme pe… români fiindcă au venit în număr prea mare la vot.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Gata cu vacanța mare, de luni înapoi în bănci. Vezi structura noului an școlar

Anul școlar 2024-2025 va începe luni, 9 septembrie 2024, conform Ministerului Educației. Structura acestui an…

11 ore ago

STPT atenţionează din nou cu privire la oferte false legate de cardurile de călătorie

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) avertizează din nou călătorii cu privire la informațiile false…

13 ore ago

Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto

Ferma Maxagro din Birda a găzduit, în urmă cu câteva zile, un eveniment special, organizat…

14 ore ago

Casa de Cultură pregătește Ruga Timișoarei. Spectacole și concerte, dar și Jocul Rugii

Timișoara va sărbători peste o săptămână, duminică 15 septembrie, una dintre cele mai importante sărbători…

15 ore ago

Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.

Echipele Primăriei Timișoara au reparat săli de clasă vechi, dar și spații care stăteau închise…

15 ore ago