Diverse

Imaginile nesimțirii! Timișoreni care-și abandonează gunoiul pe domeniul public, trași la răspundere de polițiști / VIDEO

Fără îndoială, una dintre problemele Timișoarei, care trebuie puse la punct cât mai repede, este cea a deșeurilor abandonate de cetățeni pe domeniul public. Nepăsarea sau pur și simplu lipsa crasă a bunul simț și spiritului civic sunt pentru mulți cetățeni boli incurabile”. În ultima săptămână au fost acordate 22 de amenzi celor care au aruncat gunoaiele la voia întâmplării și au creat, în unele locuri, rampe clandestine de gunoi.

Polițiștii locali acționează atât în patrule de civil, cât și în cadrul acțiunilor punctuale organizate de Serviciul Protecția Mediului, pentru depistarea celor care abandonează gunoi pe domeniul public. Mai mult, sunt vizionate și imagini video, acolo unde au fost amplasate camere de supraveghere. În total, de la demararea campaniei, au fost aplicate 75 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 61.800 de lei.

În ultima săptămână au fost supravegheate zone precum str. București, V. Lucaciu, Zimbrului, A. Golescu, Martir Marius Ciopec – la stația de salvare, Dr. Ioan Mureșan, lângă centrul de sânge, aceste locații fiind monitorizate alternativ, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Poliția Locală Timișoara atrage atenția că multe rampe clandestine de deșeuri sunt supravegheate video și că persoanele depistate sunt sancționate cu maximum prevăzut de lege în urma identificării, recomandând totodată cetățenilor să țină cont de aceste aspecte pentru a nu fi sancționați.

Poliția Locală dorește un parteneriat activ cu cetățenii cu spirit civic, motiv pentru care solicită spriijin în acțiunile întreprinse de polițiștii locali în furnizarea de date în cazul în care au cunoștință despre persoane care abandonează deșeuri, pentru a contribui împreună la menținerea unui oraș curat și civilizat.

Sancțiunile pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public, conform HCL 371/2007, sunt între 500 și 1000 de lei pentru persoanele fizice și pot ajunge până la 2500 de lei pentru persoanele juridice. Cazurile pot fi semnalate la numerele de telefon 0256.968, 0256.246.112 sau email contact@politialoctm.ro

 

Share
Published by
Dan Oancia

Recent Posts

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

O oră ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

2 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

2 ore ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

3 ore ago

În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO

Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la…

3 ore ago

La Ghiroda se va ridica un centru de colectare a deşeurilor prin aport voluntar

Luni, 29 aprilie, primarul comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, a semnat autorizația de construire pentru ,,Centrul…

3 ore ago