Diverse

La Timişoara se efectuează din nou dezinsecţie aeriană

Primăria Timişoara reia dezinsecţia aeriană efectuată pe raza oraşului. Societatea ploieşteană aflată în contract pentru dezinsecţie şi deratizare cu Primăria Timişoara, a anunţat că începând cu data de 22 iulie se vor executa servicii de dezinsecţie aeriană pe domeniul public al Municipiului Timişoara.

Dezinsecție din avion

Substanţa utilizată pentru efectuarea serviciilor de dezinsecţie este substanţa Cymina Plus, substanţă activă Deltametrin.  Crescătorii de albine sunt rugaţi ca în perioada menţionată să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire.

Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, timișorenii sunt îndemnați să ia măsuri urgente de efectuarea curățeniei în gospodăriile proprii și de combaterea țânțarilor și a altor insecte producătoare de disconfort.

Totodată, conform prevederilor HCL nr. 371/2007 modificată şi completată, privind combaterea vectorilor – rozătoare, insecte, dăunători – pe raza Municipiului Timişoara, constituie contravenţie şi se sancţionează contravenţional cu amendă de la  500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice următoarele fapte: neefectuarea, înainte de începerea lucrărilor de deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie, a lucrărilor de salubrizare şi igienizare a spaţiilor proprii de depozitare a deşeurilor menajere, a spaţiilor interioare şi exterioare din jurul clădirilor; neefectuarea lucrărilor de deratizare şi dezinsecţie imediat ce se constată apariţia de rozătoare (şoareci, şobolani) şi/ sau insecte (ţânţari, muşte, gândaci), etc; neexecutarea lucrărilor de deratizare, dezinfecţie sau dezinsecţie,  odată cu acţiunile organizate şi coordonate de Primăria Municipiului Timişoara, prin operatori în domeniu; neluarea măsurilor de combatere a dăunătorilor din spaţiile verzi; executarea unor lucrări de dezinsecţie sau aplicarea de pesticide fără autorizare precum şi a substanţelor care afectează insectele polenizatoare

În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfăşurarea acestei acţiuni, perioada de efectuare a activităţii de dezinsecţie şi deratizare va fi prelungită. Vă reamintim că la precedenta operaţiune similară efectuată, succesul acesteia a fost total compromis de apariţia unei furtuni. 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

9 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

10 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago