Politicieni

Nicolae Robu, dezinteresat de dezbaterea organizată de USR pe tema candidatului la funcţia de edil-şef: Nu m-am născut primar, viaţa merge înainte

Competiţia internă din cadrul USR Timişoara, care va desemna candidatul, probabil cel mai puternic, în competiţia pentru ocuparea fotoliului de primar al oraşului în următorul mandat, nu a fost deloc interesantă pentru acutualul edil-şef, Nicolae Robu. El a spus că nu a fost interesat de dezbaterea internă a partidului adversar şi că nici nu ştie despre ce e vorba.

Nicolae Robu

Nicolae Robu nu a urmărit dezbaterea internă a USR Timişoara, prin care partidul încearcă găsirea candidatului perfect, care să lupte cu actualul şef al primăriei la viitoarele alegeri locale. El spune că habar nu ar avea despre ce s-a întâmplat în USR, că nu ştie cine şi cum s-a luptat în idei pentru votul membrilor respectivului partid, dar că, în principiu, o asemenea competiţie internă este una bună.

„E o idee ca să desemneze un candidat în acest fel, ei au considerat că e potrivit să o facă într-o dezbatere. Nu urmăresc ce fac ei. E un lucru bun, nimic rău. La noi, pentru funcţia de primar se merge pe ideea că cei în funcţie merg în continuare, desigur au fost excepţii, legate de criterii de incompatibilitate sau alte probleme apărute”, a declarat Robu, care părea dezinteresat de modul inedit de organizare al disputei interne de partid a celor de la USR. 

Totuşi, un asemenea model nu ar fi exclus să fie aplicat, dar diferit, de cei din PNL, pentru desemnarea candidatului la preşedinţia consiliului judeţean, acesta fiind acum ales prin vot uninominal.

„Vom avea alegeri uninominale pe consiliul, am discutat în Biroul Politic Judeţean să facem o competiţie şi va un vot universal, fiecare membru să se pronunţe asupra candidaţilor. Vor fi câteva criterii, cu pondere specifică, susţinerea internă va avea o pondere, va fi un sondaj electoral, mai multe lucruri. Vrem să fie o competiţie deschisă, sunt adeptul lor, trebuie să procedăm la <<meritodemocraţie>>, nu meritocraţie”, a mai subliniat Robu. 

El spune că nu a fost interesat de ce au făcut cei de la USR, dar că în competiţia „adevărată” nu îşi va neglija adversarii, disputa nefiind încheiată dinainte. Dacă poporul nu îl mai vrea şi alege alternativa, nu-i bai, spune edilul-şef, nu s-a născut primar.

„Nu pot să spun niciun cuvânt despre cei care au candidat în USR, nici dacă aş şti ce s-a întâmplat acolo. Nu sunt sigur de funcţie, eu sunt sportiv, dacă joc fotbal, meciul nu e câştigat înainte. La competiţia pentru funcţia de primar am respectat adversarii când am candidat, nu m-am considerat învingător dinainte. Îi respect, dar asta nu înseamnă că mă preocupă ce fac ei, eu nu fac campanie bazându-mă pe adversar. Vreau să pot raporta cât mai multe realizări, alegătorii sunt sigur că vor judeca în funcţie de realizări, nu de vorbe. Văd că acum se merge pe specialişti în comunicare, specialişti în intoxicare, eu nu continui aşa, aşa voi face voi fi cum am fost şi până acum, voi fi eu însumi. Chiar dacă nu mai sunt primar, ar fi o nenorocire? Doamne fereşte, nu m-am născut primar, viaţa ar merge înainte şi dacă Timişoara nu ar mai vrea să fiu primarul lor. Un lucru e sigur, nu voi obţine un alt mandat minţind şi învălmăşind oamenii cu vorbe frumoase”, a încheiat şeful PNL Timiş. 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

4 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

4 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

10 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

10 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

11 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

12 ore ago