Administratie

Nicolae Robu e optimist: Ne pregătim de Noua Timişoara

Deschiderea Iulius Town a stabilit un nou standard de calitate, spunea primarul Nicolae Robu, vineri, la inaugurarea investiţiei care va ajunge la final la jumătate de miliard de euro. Tot cu această ocazie, el a mai vorbit despre un nou concept, unul care deja prinde contur, Noua Timişoara.

Nicolae Robu e optimist: Ne pregătim de Noua Timişoara

Toată zona din jurul Iulius Town se va schimba semnificativ în următorii ani, spune primarul Nicolae Robu. Întreaga zonă, aflată destul de aproape de zona centrală, va fi „mobilată” cu clădiri de prim nivel, acestea urmând să ocupe un spaţiu de o valoare excelentă, dar care ani de zile a rămas nefolosită din diferite motive. Acestea sunt situate de-a lungul unei axe de aproape şapte kilometri care traversează Timişoara alături de estacada căii ferate care asigură accesul spre Gara de Nord.

„Noua Timişoara, aşa am denumit-o noi, este de la fosta fabrică Fructus, pe strada Pictor Zaicu, continuă pe Demetriade şi Baader. Ani de zile aceasta a rămas în paragină. Este o şansă excelentă de dezvoltare a unui oraş în oraş. Îmi place acest concept, de oraş în oraş. Standardul stabilit deja este cel la care s-a lucrat la Iulius Town. Municipalitatea are obligaţii, să nu aprobe orice fel de construcţie, este ceea ce rămâne pe termen lung pentru valorificarea terenului, iar aceasta trebuie să fie emblematică. Este deja un alt proiect, ISHO, dar şi alte iniţiative, în zona Fructus”, a declarat Robu.

Primarul spune că municipalitatea va trebui, la rândul ei, să investească în dezvoltarea zonei, pentru a sprijini iniţiativele de aici.

„Noi vom face lărgirea la patru benzi a aceste străzi, sunt 7 – 8 kilometri lungime, ca să pregătim infrastructura publică pentru dezvoltarea privată”, a mai spus Nicolae Robu. 

Timişoara are un potenţial excelent, subliniază edilul-şef, iar investitorii au văzut aceasta, motiv pentru care şi continuă să investească aici: „Zona noastră nu va avea tulburări, va fi una sigură. Investitorii privaţi au început deja să aducă bani aici, unii se pregătesc, sunt la început. O fac, pentru că studiile lor arată că Timişoara e bună pentru investiţii, că vor aduce proft”. 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

32 de minute ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

13 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

13 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

19 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

19 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

20 de ore ago