Primăria Timişoara

Primarul, în luptă cu „bizonii”. Un cetăţean vitezoman a fost „turnat” de sistemul video performant al municipalităţii

Nicolae Robu e supărat foc pe „bizoni”. Nu pe cei din pădurile americane ci pe cetăţenii dotaţi cu maşini şmechere, care sfidează legea şi bunul simţ. Unul dintre ei a fost prins în noaptea de joi spre vineri de cel mai tare sistem de supraveghere video din România, desigur vorbim despre cel din Timişoara.

Cetăţenii revoltaţi ai Timişoarei îi trimit primarul poze cu persoane care deţin maşini scumpe şi care parchează aiurea prin oraş. Iar aceasta îl supără rău pe Robu.

„Ne confruntăm cu aşa numiţii „bizoni”, acele persoane cu maşini şmechere, care parchează şi staţionează aiurea. Oamenii îmi trimit poze cu aceştia, oameni care nu fac altceva decât să sfideze, ei sunt amendaţi, dar ei zic, ce contează amenda aia, că ei au bani. Un alt exemplu, azinoapte, pe la ora 12, un individ iresponsabil a trecut pe strada Ştefan cel Mare, după aprecierea mea avea în jur de 120 – 140 km pe oră. Aceşti oameni pun în pericol persoane nevinovate. Dacă se jucau cu viaţa lor nu era nicio problemă, dar îi pun în pericol pe alţii”, a declarat Robu.

Având în vedere situaţia creată, edilul şef a pus la lucru aparatul propriu şi aparatura de supraveghere video din oraş, iar aceasta a dat roade!

„Am cerut să se folosească sistemul modern de supraveghere video şi acel şofer a fost identificat. Aş vrea legi mai dure. Aşa un individ ar trebui să nu mai conducă toată viaţa şi să facă şi puşcărie! Am creat cel mai modern sistem video şi semaforizare din ţară. Acolo e jocul cu secundele, dacă dai aici câteva secunde diferenţă la un semafor, constaţi la distanţă, nu chiar la acel semafor, ci la altă intersecţie, că s-a creat deja coadă. E un sistem amplu, complex”, a mai declarat Robu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Centura de ocolire a Timișoarei are acum parcări, dotate ca în vest

Ultimul punct din proiectul Centurii Sud, cele două spații de servicii, au fost deschise pentru…

8 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a bursei locurilor de muncă pentru absolvenți

Absolvenții de facultate sunt așteptați la o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă dedicată…

12 ore ago

A fost emis avizul de oportunitate pentru un nou corp de clădire la Spitalul Județean. Va găzdui un nou centru neurovascular și 284 de paturi

Dezvoltarea Spitalului Județean Timișoara va continua, iar cel mai noi proiect de extindere va presupune…

12 ore ago

A fost desemnat executantul reabilitării Școlii Generale 1, din Cartierul Fabric

Una dintre cele mai active firme locale în relația cu Primăria Timișoara a obținut, în…

12 ore ago

Eveniment internațional cu ocazia unui centenar remarcabil! Gala aniversară ELITh, la 100 de ani de la prima generație de absolvenți ai UPT

Universitatea Politehnica Timișoara, unul dintre cele mai importante și iubite branduri ale Timișoarei și ale…

13 ore ago