Primăria Timişoara

O nouă promisiune a primarului Timişoarei: vom avea un super-parc, pe patru hectare

După ce a anunţat nenumărate noi parcuri şi terenuri de sport noi amenajate pe raza oraşului, primarul Nicolae Robu promite acum un nou parc. Unul special de data asta, fără flori, dar cu pomi şi arbuşti care mai de care, pe patru hectare şi care va fi amenajat în doar două luni de la momentul debutului lucrărilor. De abia aşteptăm să vă informăm de la inaugurarea noului parc, va fi n 2020, de asigură primarul!

Nicolae Robu anunta un nou parc

Un teren de patru hectare de pe strada Nicolae Andreescu din Timişoara va deveni cel mai „fain” parc timişorean, amenajat în ultima perioadă. Nicolae Robu a descoperit terenul magic pe care să debuteze cu proiectul pe care l-a intitulat „Timişoara verde”, iar acesta se află undeva în zona depoului celor de la STPT din Dâmboviţei.
Iar eforturile depuse de edil pentru descoperirea locaţiei au fost fantastice din cauza lipse cadastrului municipiului Timişoara, pentru spaţiile deţinute de municipalitate.

„Evidenţa patrimoniului nostru nu e cum ar trebui să fie, va trebui să ajungem la normalitate. Ideal ar fi ca, eu ca primar, să mă aşez la calculator şi să aleg locul unde se realizează un nou parc. Nu e aşa. Dar, am o veste excelentă, am ajuns să văd pe hârtie şi, ulterior, la faţa locului, locaţia pentru un nou parc al Timişoarei. Acesta se va face pe patru hectare, pe strada Nicolae Andreescu, 107 – 109, în vecinătatea STPT. Acolo va trebui realizată o asanare şi o amenajare a terenului. Proiectul de amenajare are prevăzut un teren sportiv trivalent, de fotbal, baschet, handbal, terenuri de tenis, locuri de joacă, o fântână, o canisită care va avea n jurul ei o pistă unde se pot plimba câinii. Vor fi alei de promenadă şi piste de biciclete. Vor fi aparate de fitness în aer liber. De asemenea, e prevăzut un labirint vegetal. Nu va fi parc cu flori ci unul cu copaci şi arbuşti. Mai sunt prevăzute şi numeroase foişoare. Anul acesta intrăm la asanare, până în 2020 va fi gata. Amenajarea se poate face rapid nu necesită eforturi fantastice, vor fi doar două luni de muncă, am eu grijă să fie aşa! Acesta va fi startul pentru Timişoara Verde. O să vedeţi, e puţin faţă de ce vă voi spune în curând, faţă de ce vom face în ceea ce priveşte parcurile. Veţi vedea ce transformări radicale vor fi în oraş. Trebuie să întreţinem ce am luat de la înaintaşi”, a declarat, cu mândire, Nicolae Robu.

El a insistat că nu „o să continue aceste tendinţe de a construi permanent pe fiecare metru pătrat. La orice clădire cu cel puţin trei etaje am impus să fie minim un nivel de subsol cu parcare”.
Continuă şi ideea de a se realiza parcuri în zone cu terenuri private care vor fi expropriate, doar că deocamdată nu a fost semnat contractul cu firma care se va ocupa de realizarea documentaţiei aferente.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

2 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

3 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

8 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

9 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

9 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

10 ore ago