Invatamant

Teleuniversitatea va putea fi vizionată de timişoreni prin serviciul de televiziune prin cablu

Timişorenii vor putea viziona, prin intermediul serviciului de comunicaţii prin cablu, în două dintre principalele reţele, un nou post de televiziune local. Teleuniversitatea, postul aparţinând Universităţii Politehnica Timişoara, va fi transmis din această săptămână în reţelele Digi şi Telekom.

Teleuniversitatea s-a lansat pe cablu

În urmă cu 25 de ani, la Universitatea Politehnica Timișoara își începea emisia primul post de televiziune din mediul universitar, Teleuniversitatea. în prezent serviciul de televiziune Teleuniversitatea Timișoara emite în baza unei licenței audiovizuale a Consiliului Național al Audiovizualului.

„Mă încearcă o mare bucurie că, iată, în anul premergător celei de-a o suta aniversări a Politehnicii, reușim performanța de a lansa televizunea și de a transmite mesajul Politehnicii în casele oamenilor. Eu cred că Teleuniversitatea trebuie să însemne în primul rând tocmai această poartă deschisă pentru societate. Politehnica a fost înființată nu numai pentru a pregăti ingineri, ci și pentru a fi o instituție de cultură”, a declarat Viorel Șerban, rectorul UPT.

Programul postului va fi difuzat, zilnic, prin rețelele de cablu Digi TV și Telekom, în intervalul 18-19, în premieră, și în reluare, între orele 10 și 11. Colaborarea cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara a adus o completare grilei de programe și echipei Teleuniversitatea.

Echipa Teleuniversitatea Timișoara este formată din profesioniști de televiziune și include colaboratori de înaltă ținută. Postul de televiziune promovează excelența în educație și în cercetare, precum și cultura, sportul, sănătatea și cariera, în cadrul unei grile de programe echilibrate și diverse, care include știri, reportaje, interviuri, talk-show-uri, emisiuni și rubrici variate, cu un format tematic, universitar.

Începând cu data de 19 septembrie 2019, emisiuni ca „Lecția de economie”, „Timișoara Culturală”, „Politehnica 360°”, „Cariera ta”, „Studenții de ieri”, „Tribuna Polisportivă”, „Drumul spre sănătate”, „Știrile Teleuniversitatea” pot fi urmărite de toți telespectatorii.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 minute ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

32 de minute ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

O oră ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

2 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

2 ore ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

2 ore ago