Ultima ora

Asigurări din partea Colterm. Suntem pregătiţi pentru sezonul de iarnă

Reprezentanţii companiei locale de termoficare ne asigură că în această perioadă se lucrează la asigurarea combustibilului necesar pentru asigurarea căldurii timişorenilor pe timp de iarnă. De asemenea, pe timpul verii au fost efectuate toate reparaţiile necesare la reţeaua de alimentare, mai anunţă cei de la Colterm.

În prezent, Colterm are în desfășurare trei contracte cu firme de furnizare a cărbunelului, astfel încât aprovizionarea se realizează fără sincope, spun reprezentanţii companiei. Important de menționat este faptul că, o dată cu modificările legislative din domeniu, aprovizionarea cu cărbune se realizează pe întreg sezonul de furnizare, fără a mai fi necesară achiziționarea întregului stoc din acest combustibil, până la finele lunii octombrie, așa cum se întâmpla anii trecuți. În felul acesta, nu mai există riscul acumulării de datorii și, în consecință, și a unor penalități aferente pentru cumpărarea cărbunelului care era folosit după 4-5 luni. De asemenea, pe parcursul lunilor noiembrie și decembrie va fi achiziționată întreaga cantitate necesară de cărbune aferentă lunii ianuarie și februarie 2020, astfel neexistând riscul ca, în eventualitatea unor temperaturi extrem de scăzute, furnizarea energiei termice să înregistreze sincope.

În ceea ce priveşte necesarul de gaz utilizat de societate pentru sezonul de încălzire, Colterm își asigură clienții că există un contract în desfășurare. Mai mult, furnizorul de gaz și-a rezervat capacitățile necesare, la ANRE, pentru asigurarea cantității de gaz pentru piața reglementată care urmează a fi consumată în sezonul de furnizare 2019-2020.

Totodată, pe parcursul verii au fost efectuate lucrările de reparații la rețele, astfel încât să reducem cât mai mult riscul producerii de avarii în plin sezon de furnizare. 

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

44 de minute ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

O oră ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

O oră ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

2 ore ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

2 ore ago