Printr-un comunicat de presă, DIICOT îl contrazice pe primarul Nicolae Robu, care afirma în urmă cu o lună că nu mai există interlopi în Timişoara. DIICOT vorbeşte de o amplă grupare de interlopi, care are un nucleu dur de conducere, dar şi despre un „lider marcant al lumii interlope”. Amintim că, printre cei sătaţi de poliţişti se numără doi buni prieteni ai lui Ionuţ Nasleu, omul de încredere al primarului Nicolae Robu.
Procurorii DIICOT şi poliţiştii de la BCCO Timişoara au destructurat în această dimineaţă o amplă reţea de interlopi care se ocupa cu cămătăria şi traficul de droguri de mare risc. Printre cei implicaţi se numără Lucian Boncu şi Alin Oiţă, buni prieteni ai lui Ionuţ Nasleu, omul de încredere al primarului Nicolae Robu. Printr-un comunicat de presă, DIICOT vorbeşte de o grupare de interlopi din Timişoara care controla acest trafic. Fără să dea nume, DIICOT aminteşte că gruparea avea un „lider marcant”, care percepea un fel de taxă de protecţie, în bani sau droguri, de la traficanţi.
“În fapt s-a reținut că, în cursul anilor 2017-2019, la nivelul municipiului Timișoara s-a constituit și a acționat un grup infracțional organizat, ce a avut ca principal scop derularea de activități pe linia traficului cu droguri de mare risc, respectiv cocaină. Nucleul acestui grup l-au reprezentat mai mulți exponenți ai lumii interlope din oraș, care de-a lungul timpului au fost implicați și în alte activități infracționale comune (șantaje, reglări de conturi, extorcări). Protecția activităților infracționale era asigurată de către un lider marcant al lumii interlope din municipiul Timișoara. Acesta asigura protecția principalilor dealeri, iar în cazul în care între unii dintre dealeri apăreau conflicte, intermedia normalizarea relațiilor, în vederea derulării fără incidente a activității infracționale. Pentru sprijinul acordat, acesta era recompensat periodic fie cu diferite sume de bani rezultate din traficul de droguri, fie prin oferirea de droguri pentru consum. Gruparea controla majoritar piața de cocaină din oraș, marea parte a dealerilor locali și a consumatorilor constanți de cocaină aprovizionându-se de la membrii grupării. De asemenea, pătrunderea pe piața din municipiul Timișoara a oricărui alt dealer din afară se putea realiza doar cu acordul și în condițiile stabilite de aceștia. Unul dintre furnizori era o persoană cunoscută în mediul interlop local, care primea regulat cantități de câteva kilograme de cocaină pe o filieră din Spania, pe care și-a dezvoltat-o în timp”, se arată în comunicatul DIICOT..
Procurorii mai spun că, în urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că, din cercul de dealeri locali fac parte și cetățeni sârbi. De asemenea, unii dintre suspecți își investeau banii obținuți din traficul de droguri și în alte activități lucrative, respectiv în acordarea de împrumuturi cu camătă. La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 22 de persoane.
În Policlinicile Regina Maria pacienții au acces la consultații și analize gratuite, decontate prin Casa…
SCM Politehnica Timișoara joacă în avans, în Liga Națională de handbal, etapa a XI-a, cu…
Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 19.11.2024, unde se vor executa reparaţii…
Timișoara va găzdui, la mijlocul lunii viitoare, în organizarea primăriei, dezbaterea „35 ani de libertate…
Marţi, 19 noiembrie, vor avea loc mai multe întreruperi ale serviciilor furnizate de Colterm, acestea…
Luni seara, după orele 18, ISU Timiș a fost anunțat despre producerea unui accident între…