Politica

Începe măcelul! Baron PSD-ist: „Dați căutare pe Google “proasta României” și o găsiți pe Viorica Dăncilă”

N-au trecut nici 24 de ore de la adoptarea moţiunii de cenzură şi căderea Guvernului Dăncilă, iar în PSD a început măcelul. Gruparea condusă de Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu vor s-o convingă pe Viorica Dăncilă să demisioneze din fruntea PSD. Baronul Oprişan, fidel până ieri Vioricăi Dăncilă, a vorbit de “proasta României”.

 

Încă de joi seara, în jurul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, s-a constituit o alternativă la actuala conducere a PSD. A fost o întâlnire restrânsă, unele surse vorbind că la discuţii ar fi fost prezenţi şi Victor Ponta şi Sorin Grindeanu. În această dimineaţă, potrivit Digi24, în biroul lui Ciolacu s-au adunat în jur de 30 de lideri ai partidului, printre care Gabriela Firea, Olguța Vasilescu, Claudiu Manda, Dan Nica, Marian Oprișan, Ionel Arsene şi şefi de CJ-uri. De menţionat că la ora 18.30 este programată o şedinţă a Comitetului Executiv al PSD. Tabăra frondiştilor vor s-o convingă amiabil pe Viorica Dăncilă să renunţe singură la şefia PSD, anunaţă şi Europa Liberă. Ulterior, la începutul anului viitor ar urma să fie organizat un congres extraordinary.  

Joi, după moţiunea de cenzură, Dăncilă afirma că va rămâne în continuare la şefia PSD, fiindcă a fost votată de Congres, iar partidul are mare nevoie de ea. Alte “ţinte” ale puciştilor sunt preşedintele executiv Orlando Teodorovici şi secretarul executiv Mihai Fifor. Până ieri, unul din fidelii lui Dăncilă, Marian Oprişan a spus, potrivit Europa Liberă: „Dați căutare pe Google “proasta României” și o găsiți pe Viorica Dăncilă”. O altă temă a discuţiilor a fost chiar retragerea Vioricăi Dăncilă din cursa prezidenţială şi susţinerea lui Mircea Diaconu. În această privinţă, cei mai mulţi sunt pentru susţinerea, în continuare, a actualului prezidenţiabil. Se anunţă, oricum o şedinţă CEx extrem de tumultoasă, iar după toate probabilităţile, Dăncilă a pierdut majoritatea în acest for.

 

 

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

4 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

4 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

4 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

5 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

6 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

6 ore ago