Politica

Nicolae Robu, pregătit de o guvernare liberală. Liderul PNL Timiş pregăteşte schimbarea prefectului şi a şefilor de deconcentrate

Şefii unităţilor deconcetrate din Timiş trebuie să fie pregătiţi să-şi caute alt loc de muncă, liderul PNL Timiş confirmând că va cere schimbări, odată ce un guvern liberal va ajunge la putere. Nici postul de prefect nu scapă de atenţia şefului liberalilor timişeni.

 

Gata, se schimbă puterea, se schimbă şi şefii instituţiilor deconcentrate din Timiş. Nicolae Robu e pe cale să-şi realizeze visul şi să îi trimită, cel puţin pe unii dintre aceştia, să-şi caute confirmarea profesională în mediul privat. Un guvern liberal, instalat după trecerea moţiunii, îl face pe şeful PNL Timiş să spere că o să scape de unii dintre conducătorii de deconcentrate.

Întrebat dacă se gândeşte deja la schimbarea de conducători de instituţii deconcentrate, Robu a confirmat această dorinţă. A spus că sunt vizate, în principal, trei, dar nu a nominalizat decât una, de fapt „duşmanul de moarte” care se tot ia de primărie şi de ce face aceasta, respectiv Garda de Mediu. „Da! Aceşti oameni sunt împotriva comunităţii noastre. Eu nu gândesc pe criterii politice! Nu a rămas Mazilu, un PSD-ist, la Spitalul Municipal, şi am colaborat cu el până la finalizarea mandatului? La Victor Babeş, manager este Voichiţa Lăzureanu, un PSD-ist asumat. Sunt spitale administrate de primărie. Nu sunt taliban, dar vorbim despre nişte oameni care sunt nişte duşmani ai oraşului, sunt închişi la minte şi au suflet negru. Pentru ei nu contează că fac rău oraşului. În primul rând, mă gândesc la Garda de Mediu, de şapte ani cer să spună cine poluează în oraş şi nu o fac, oamenii cred că primarul trebuie să rezolve problema poluării industriale. Imediat dau amendă primăriei, ei sunt slujitori publici? Eu vreau un oraş impecabil de curat, am dat bani mulţi să corectăm ce nu mergea. Acum salubritatea nu mai merge execrabil ci prost. E o instituţie (n.r. Garda de Mediu) sfidătoare la adresa oraşului”, a declarat Nicolae Robu.

Prefectul, următorul la rând!

De atenţia primarului Timişoarei nu scapă nici prefectul Eva Andreaş. Nu că ar avea ceva personal cu actuala persoană aflată pe post, dar nu te poţi gândi că un guvern liberal ţine un PSD-ist pe post, subliniază Robu. „E o tâmpenie să crezi că un prefect e apolitic, cum să zici că un guvern PNL pune un PSD-ist pe post? Deodată şi-au dat demisia din partid şi nu mai sunt PSD. Dacă se schimbă guvernul, dacă ajunge guvernul cum vrem noi, în limita legii, ar trebui schimbată legea. E una proastă, practica a arătat că se pot face schimbări. Eu nu am nimic personal cu doamna prefect. Dar vedeţi cum e şi în Statele Unite, dacă sunt performanţi trebuie să ne luăm după ei”, a mai declarat şeful liberalilor.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

11 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

12 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

17 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

18 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

18 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

19 ore ago