Primăria Timişoara

Nicolae Robu are probleme „guvernamentale”: Se impune o schimbare la minister, pe cale de consecinţă şi mai jos

Nicolae Robu cere schimbarea ministrului Transporturilor, în speranţa că aceasta va duce la modificarea opticii referitoare la demararea construcţiei Centurii de Sud. Stimulat de probabila instalare a unui guvern liberal, edilul şef al Timişoarei, spune că nu mai crede în schimbări de atitudine, ci doar de persoane, care să se propage de sus în jos!

Să se schimbe şeful de la Transporturi, insistă Nicolae Robu. Primarul Timişoarei spune că altcumva nu mai are nicio speranţă în demararea rapidă a lucrărilor la centura sud, unde lucrurile trenează deja de prea mult timp. El e „stimulat” de faptul că, probabil de săptămâna viitoare, va fi instalat un nou guvern, liberal. Iar noul ministru va face exact cum îşi doreşte şeful PNL Timiş şi va pune presiune pe cine trebuie ca lucrările să se mişte la centură. Robu spune că de acest proiect şi de finalizarea lui depinde şi eliminarea traficului greu din oraş, o opţiune „eco”. Dar, fără centură nu poţi da afară camioanele de pe drumurile din oraş, pentru că vor pleca investitorii, iar oamenii rămân fără loc de muncă.

„Aşteptăm schimbarea de guvern ca să facem şi mai cu spor centura sud. Nu putem merge pe ideea interzicerii accesului în Timişoara a camioanelor, pentru că nu avem centură. Când o să o avem nu vom mai permite acest trafic greu în oraş. Unii cetăţeni ecologişti spun că de ce permit accesul acestor maşini. În acest caz, nu că nu ar mai veni investitori, ci ar şi pleca. Am face praf economia pe o mare porţiune din zona de vest. Zeci, sute de mii locuri de muncă ar fi pierdute, firmele ar intra într-o criză de funcţionare şi faliment. Prima dată facem centura şi după putem face şi interzicerea accesului. La centură se impune o schimbare la minister, pe cale de consecinţă şi mai jos. E nevoie de o schimbare de persoană, nu mai cred de schimbare de atitudine. Pe Cuc (n.r. Răzvan Cuc – actualul ministru al Transporturilor), l-am sunat o singură dată, aveam nevoie de ceva avize pentru poduri, nu am avut nicio reacţie. Aşa că am renunţat”, a declarat Robu.

Primarul spune că e de lucrat şi la pregătirea terenului pentru investiţie, că actele sunt la minister. Este vorba de opt puncte de cercetare arheologică. „Nu vezi niciun semnal, e indiferenţă totală acolo la şantier”, a încheiat Robu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

2 minute ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

10 minute ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

45 de minute ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

O oră ago

Jurnal de campanie (13). S-a mai spart o conspiraţie. Cristopher Cîrpaci chema clanurile alături de Nicolae Robu încă din urmă cu doi ani

Eliberarea străzii Cezar, dar mai ales îndemnul lui Cristopher Cîrpaci adresat coetnicilor săi pentru a-l…

3 ore ago