Diverse

Tinere amendate de polițiștii locali după ce și-au aprins țigările pe hol. Sute de sancțiuni aplicate fumătorilor „ilegali”

Unii încă nu s-au obișnuit cu faptul că în locurile publice închise este interzis fumatul. Sau nu vor să se obișnuiască. Polițiștii locali din Timișoara au aplicat sute de amenzi de la începutul acestui an pentru cei care „duhăneau” în locuri interzise. Două tinere au fost sancționate pentru că fumau pe hol, la intrarea în sediul unei firme.

În urma unor sesizări, polițiștii locali au făcut verificări la o societate din Piața Mărăști, unde s-a reclamat faptul că două persoane fumau în clădire, pe holul de la intrarea în incinta firmei respective.

„Ambele tinere au fost sancționate cu câte 500 lei fiecare. De asemenea, societatea în cauză, Alto Studio SRL, a fost sancționată pentru lipsa acordului de funcționare”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

De la începutul acestui an, polițiștii locali au aplicat 471 sancțiuni pe această linie unor persoane surprinse fumând în locurile amenajate pentru copii din parcuri, în piețe, în stațiile mijloacelor de transport în comun sau în stațiile taxi și chiar în taximetre, în incinta unor societăți, precum și în alte locuri prevăzute de lege. Au existat și situații în care unele persoane au fost surprinse fumând în localuri, fără acordul angajaților, cazuri în care s-au aplicat, de asemenea, sancțiuni.

Sancţiunile pentru fumat în spațiile închise sunt cuprinse între 100 lei și 500 lei pentru persoanele fizice, și 5.000 la prima abatere,10.000 lei la a doua abatere cu măsura complementară de suspendare a activității până la remedierea situației și 15.000 lei la a treia abatere, cu sancţiunea complementară de închidere a unității, pentru persoanele juridice.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

23 de minute ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

O oră ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

2 ore ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

2 ore ago

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

4 ore ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

5 ore ago